PUBG yayını için işlemci seçimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

onur15onur

Hectopat
MSI B350M GAMING PRO AMD Soket AM4 Micro ATX 32GB DDR4 Anakart
16 GB 2400 MHz RAM
MSİ GTX1060 GAMING X 6 GB EKRAN KARTI

Donanımlarına sahibim ve Twitch'te PUBG yayını yapmak için işlemci alacağım. Bilgisayarcı Ryzen 5 1600'ün yeterli olacağını söyledi. Sizce dediği gibi akıcı PUBG yayını için 1600 yeterli mi yoksa başka bir işlemci mi almalıyım? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Twitch yayıncılarının neredeyse %95'i Intel işlemci kullanmaktadır. Ryzen kullanıp pişman olanlar mevcuttur.

Çekirdek sayısının bu kadar önemi varsa FX al? Aynı performansı bakalım alabiliyor musun?

Yeni Ryzenların testini gördük, %5 artış ile geliyor.
Bu tür fanboylara inanmayın, onları takmayın. R5 1600 her türlü render ve yayını kaldıracak güçte bir işlemci. Bütçeniz varsa soğutma ile 1600X de tercih edebilirsiniz.
Yayında en yüksek FPS'i almak zorundasın ve bunu sadece Coffee Lake bir işlemci ile başarabilirsin.

Bana inanmıyorsan Twitch üzerindeki en çok izlenen yayıncılara sorabilirsin çünkü hepsi i7 kullanıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bana kalırsa 8600K alınmalıdır.
Yeni Ryzenların testlerini gördük ve hala i5 8400 yaklaşamıyor işlemciler. Maksimum %5 artış mevcut.

AMD gidip çay demlesin diyorum. Youtube kanallarına o kadar para verip kendi işlemcisinin algı operasyonunu yapacağına adam gibi işlemci çıkartsınlar.

Son düzenleme:
1800X'e lüzum yok adaşım, yeni seri Ryzen işlemciler beklenir ise daha fazla performans elde edilir. Benim tavsiyem yeni nesil Ryzen'leri beklemen yönünde.

1800X'e lüzum yok adaşım, yeni seri Ryzen işlemciler beklenir ise daha fazla performans elde edilir. Benim tavsiyem yeni nesil Ryzen'leri beklemen yönünde.

Kesinlikle. Beklemesinde fayda var ama belki bekleyemez diye önermiştim. Konu yine olduğu gibi yayıncılar şunu kullanıyor, bunu kullanıyor diyenlerle dolmuş maalesef. Haberleri yok çoğuna o işlemciler hediye geliyor. Neyse arkadaş kendisine uygun olanı, beğendiğini alacaktır diye umuyorum. Hayırlısı olsun.

Çekirdek sayısının önemi ile FX almanın ne alakası var? Stream yaparken zaten oyun işlemciye yeteri kadar yük bindiriyor, üstüne üstlük gelip günümüzde çoğu işlemci gerektiren oyunlar 4C/4T işlemcileri sınıra kadar kullanıyor. Yayıncılardan bana ne, kullanmayı bilmeyen kullanmasın zaten. Unutma ki Coffee Lake çıkmadan önce R5 1600 fiyat bandında 4C/4T i5 ve R7 1700 fiyat bandında i7 4C/8T alınıyordu. Şimdi Intel 7 nesil koyunları güttükten sonra en sonunda çekirdek sayısını arttırdı. Her neyse uzun lafın kısası yayın 60 FPS stabil ve güçlü bir işlemci ile rahatça sürdürülüyor. Yayın yaparken en yüksek FPS alman gerek diye bir şey yok, kendi kendine kurallar uydurup her fırsatta AMD'yi gömmene gerek yok.

Senin burada yaptığın en büyük hata B350 anakartı olan birisine R5 1600 veya R7 1700 önerdik diye AMD fanboyluğu vs. şeklinde suçlaman. Eğer yayın yapacak sistem toplayacağım, şu kadar bütçem var deseydi tabii ki 1080p performansı daha yüksek olup Streaming konusunda iyi olan bir işlemci & sistem önerirdi herkes.

@CC76 AMD'ci Intel'ci kavgasına dönmüş adaşım burası, her şeyde kutuplaşmayı nasıl başarabiliyoruz anlamıyorum.
Kutuplaşma ile alakası yok, boş boş fikirlerinizi kendinize saklayın. B350 anakartı olan birisine R5 1600 önerdim diye AMD fanboyu olduğumu iddia eden arkadaş tüm AMD içerikli konularda kavga arıyor.

Benim sistemimde senin parçaların aynısı kardesim sadece RAM hızım 3000 MHz olan RAM'ler takılı. Şahsen ben Ryzen 5 1600 dan memnunum hiçbir sorun yok. Yeterli olacaktır zaten yayın da önemli olan sadece işlemci değil en önemlisi upload hızındır. İyi forumlar.

Yayıncıların ne bilgisayar kullandığı beni ilgilendirmez diyip yayıncı bilgisayarı toplaman ne kadar ironik değil mi? Hayatında kaç kere yayın açmışsın?

Seni köşeye sıkıştırınca hemen hakaretlere başlamışsın. Yazık.

Çoğu yayıncı zaten GPU daha çok yüklenerek yayın yapıyor. Sadece CPU üzerinden yayın yapan birisini zor bulursun

Sözüm size değildi zaten, tam da neden körü körüne Intel'i savunduğunu soracaktım arkadaşa

Yayıncılardan bana ne'den kastım yayıncıların ne düşündüğünden bana ne, ayrıca burada sistem toplama değil işlemci önerisi yapıyoruz. Forumda hakaret etmek yasak, "Örümcek Kafalı" sadece kafanıza taktığım bir lakap. Herhangi bir hakaret içermiyor.

Çoğu yayıncı zaten GPU daha çok yüklenerek yayın yapıyor. Sadece CPU üzerinden yayın yapan birisini zor bulursun
Yayıncılar GPU daha çok yüklenerek yayın yapıyorlar. CPU üzerinden yayın yapılmıyor yani, zor bulurum öyle mi? Yayın yaparken hep GPU kullanıyorlar, CPU önemsiz demek.

Ben nelerden konuşuyorum arkadaş bana neleri anlatıyor. Tamam Intel en iyisi. Intel kral, Intel gerek productivity gerek gaming gerek de streaming konusunda 1. Oldu mu?

@Walter H. White Körü körüne savunsa neyse tamam da, AMD'yi gömmek için verdiği çabalar takdire şayan. Forumdan soğutuyorlar beni.

Arkadaşlar benim i7-2600 işlemcim rahatlıkla GTX 1060'ı besliyor ve darboğaz oluşturmuyor. İntel'in bazı eski işlemcileri dayanıklı olabiliyor ve bu işlemcide onlardan biri. 3. veya 4. nesil i7 işinizi görür.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…