PUBG yırtılmala problemi

CalyBoi

Hectopat
Merhaba arkadaşlar yaklaşık bir yıl önce sistem aldım yeni sayılır daha, aldığım zaman PUBG oynamıştım gayet akıcıydı. 4 ay önce format attım ve PC'de CS ve Lite yüklü Ultra ayarlarda sorunsuz oynuyorum. Çok uygulama indirmedim de virüs vs. olduğunu da düşünmüyorum ama 2 gün önce PUBG yükledim çok takılmalar yırtılmalar oldu driver güncelledim birkaç ufak ayar yaptım kasmalar düzeldi ama ekranda yırtılmalar oluyor her ayarı denedim yükseğe çekince bir nebze olsun düzeliyor ama gene hiç akıcı olmuyor FPS sürekli 55-75 arası ama dediğim gibi yırtılma oluyor FPS'de yüksek alıyorum, sistemim PUBG gereksinimlerini de karşılıyor ama sorun hala devam ediyor sebebi nedir nasıl düzeltebilirim lütfen yardımcı olur musunuz?

1TB HDD var.

Dosya Ekleri

• IMG_20191003_113917.jpg
    IMG_20191003_113917.jpg
    48,5 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_20191003_114138.jpg
    IMG_20191003_114138.jpg
    78,2 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
VSYNC açıp denedim ve fps yi 59 a sabitledim sonuç aynı yırtılmalar oluyor ve sanırım senin Fast Sync dediğin Düşey senkronizasyon oluyor onu hızlıya çektim denedim sonuç gene aynı aşağıya sistemimi yazıyorum biraz araştırdım monitorüm FreeSync özelliğine sahip ama Denetim masasına girdiğim zaman GSYNC diye bişey yok. Bu freesync yi aktif etmek gerekiyor muş sanırım nasıl yapılır bilgim yok 😖

Windows 10 Pro 64-bit
NVIDIA GeForce GTX 1050 2047MB (MSI)
AMD Ryzen 3 1300XT
8,00GB Single-Channel Unknown @ 1199MHz (17-17-17-39)
ASUS VP228 (1920x1080@60Hz)
1TB Harddisk

Bu rehber size yardımcı olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzledim ama bi eksik var dp ile bağlamak gerekiyormuş bende monitörde vga girişi var gpu da dp mevcut ama dönüştürücü kullanarak görüntü sağlıyor dp den vga ya dönüştücü kullansam aynı işlevi yaparmi hocam

Monitorünüz freesync özelliğine sahip olup sadece VGA girişine sahip olması pek olası değil. DP freesync monitörlerde neredeyse standart çünkü. DP yoksa HDMI 2.0 portu olması lazım freesync olan bir monitörde.
Yani ben gpu daki dp girişindan vgaya dönüştürücü ile bağlasam da fayda etmeyecek. Nvidia denetim masasında GSYNC çıkmıyor, o da ayrı bi problem ama sanırım yapacak bi' şey yok.
Steam başlatma seçeneklerine bir kaç kod girdim diskleri felan temizledim oyuna girdim sorun tamamen ortadan kalkmış denecek kadar azalmış üstelik 2017 de ki driver yüklüymüş oysa kendi sitesinden güncellenmiştim yani son sürüme alınca yüksek ihtimal tamamen düzelecek cevaplarınız için teşekkür ederim ✋

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı