Monster Abra A5 v13.1 (i5 8300H 2.4GHz ~ 4.0GHz ve ekran kartım GTX 1050.)
Bir masaüstü PC serinliği beklemiyorum tabii. Havalar da bunaltıcı ama bir "gaming laptop" için bu değerler normal mi ve benimki gibi olan var mı merak ediyorum.
Daha bugün teknik servisten genel bakımı yapılarak geldi. Hatta anakartı garantide değiştirildi. Teknik servise gitmeden önce de sıcaklıklar 86-87 dereceydi. Geldi, yine böyle. Artık havaların sıcaklığından ve nemli oluşundan mı bilmiyorum. Kışın ben bile donduğum için pek dikkat etmiyordum ama muhtemelen 78-80 arasıydı kış aylarında PUBG'de. Teknik servisi aradığımda çağrı merkezinden teknisyenine hatta mühendisine kadar herkes şu anki sıcaklıkların çok normal olduğunu söyledi ve hatta mühendis olarak çalışan Ersin Bey kendilerinin bu bilgisayarları test ederken çok yüksek sıcaklıklarda test ettiklerini ve dayanıklı olduğunu söyledi. Özellikle PUBG oynayanlara ve gaming laptop kullananlara soruyorum: sizde durumlar nasıl bu aralar?
İşlemciler genelde yazın bu ısıları görür. Ekran kartı ise biraz fazla sıcak gibi. Turbo fan açıkken bu değerler varsa eğer iyi bir termal macun alıp kendin uygula. Servislerin kullandığı ürünler genelde en iyileri olmuyor.
i7-7700HQ işlemcim var, aldığım günden beri 100 derece. Alıştım artık takmıyorum
İntel XTU ile voltaj düşürerek biraz rahatlatabilirsin diye düşünüyorum ama.
i7-7700HQ işlemcim var, aldığım günden beri 100 derece. Alıştım artık takmıyorum
Intel XTU ile voltaj düşürerek biraz rahatlatabilirsin diye düşünüyorum ama.
Hiç kendini kapattığı oldu mu? Veya başka bir sıkıntı oldu mu? Laptop mı kullanıyorsunuz? Bazı i7'ler biraz fazla ısınıyor diye duymuştum bir ara. Yaratılışı öyle demek ki
Masaüstü için hoş karşılanmama nedeni soğutma için bol bol alan olması. Sorun olduğu için değil. Dizüstünde çok dar bir alanda birçok bileşen var ve soğutması daha zor. Yoksa termal dayanıklılık anlamında pek fark yok.
Hiç kendini kapattığı oldu mu? Veya başka bir sıkıntı oldu mu? Laptop mı kullanıyorsunuz? Bazı i7'ler biraz fazla ısınıyor diye duymuştum bir ara. Yaratılışı öyle demek ki
Hayır kapanmadı. Merak edip Aida64 ile stres testine soktum fan sesinden sıkıldığım için kapadım. Frekans düşürüyor, kendince işlemler yapıp kendine güvene alarak kapanmadan devam ediyor. Oyun oynasam FPS düşüşü yapabilir ve sinir edebilirdi ama.
İşlemciler genelde yazın bu ısıları görür. Ekran kartı ise biraz fazla sıcak gibi. Turbo fan açıkken bu değerler varsa eğer iyi bir termal macun alıp kendin uygula. Servislerin kullandığı ürünler genelde en iyileri olmuyor.
Sanırım siz de Monster kullanıyorsunuz. PUBG'de ekran kartını zorlayarak cpu ve gpuda kaç derece görüyorsunuz. Tabi PUBG oynuyorsanız. Sürekli PUBG diye vurgulamamın sebebi, diğer oyunlarda da aynı kullanım yüzdelerini görüyorum ama sıcaklıklar 80'i geçmiyor.