Çözüldü PUBG'de yüksek FPS'te kasma hissi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Turanko

Femtopat
Daha fazla  
Sistem.
250 GB SSD.
759 GB HDD.
GTX 1080 SeaHawk.
i7 10700.
650W 80+ Gold EVGA PSU.
144 Hz monitör.
MSI Z490 GAMING Plus.

Sistem sıcaklık değerleri 50 dereceyi geçmiyor. Ekran kartı kullanımı PUBG'de 90-99 arası, işlemci kullanımı %10-30 arası. FPS 130 - 220 arası ama oyunda kasma hissiyatı mevcut. Beni çıldırtacak şekilde. Başka 144 Hz ekranla denendi, aynı. Sıfır kurulum yapıldı, aynı. Ekran kartı driver eski sürümlere kadar denendi, aynı. Başka RAM'lar takıldı, ayni. Ne yapmalıyım?

Çözüm
İlgilenen arkadaşların hepsine teşekkürler
Sıkıntı tekrar başladı bu sefer sahada kötüleşti droplar olmaya başladı artık vsync etki etmiyor , sıcaklıklar normal gözüküyor ama anakart ve gpu da aşırı ısınma var vsync bı miktar engellesede kapatinca akıcılık diye birşey kalmıyor cozemezsem balkondan atarım 4 ay oldu bıktım artık ,oyun oynarken anakart çok ısınıyor mosfed kısmı özellikle elimle dokunamiyorum , acaba anakart ta arıza olabilir mi, denemediğim işlemci anakart ve psu kaldı psu danda cızırtı şeklinde ses geliyor , işlemci teste aldım %100 yük altında 60 dereceyi geçmedi ama ekran kartıyla beraber çalışınca sıcaklık 90 buluyor garip şekilde ,

Evga G2 650 w 80+ gold (4 senedir çalışıyor garibim )
Bütün macunları yeniledim özel macun kullandım sıvı soğutma hem ekran kartı hem CPU
Oyun oynarken sıcaklıklar %30 iken sıcaklık 55-60
Gpu %99 iken 50_55

Bu bir cozum valla hayata küstüm pcyi açıyorum sinirden kırmadan kapatıyorum
Güncel
Sıkıntı çözüldü
144 hz ekranimda güç problemi varmış ve DP kablosu hasar görmüş monitör besleme kartında kisa devreler var kontrol edildi

Başka bir 144 hz takimca normale döndü tamamen ekranla alakalı imiş şuan çok rahatladım 👍
V synic FreeSync G-SYNC denendi maalesef bu kasma hissi devam ediyor.
PC'yi kırmak üzereyim.
Windows 1607 sürümü kuruldu V-Sync artık devreye giriyor büyük ölçüde sıkıntım çözüldü.

İlgilenen arkadaşların hepsine teşekkürler
Sıkıntı tekrar başladı bu sefer sahada kötüleşti droplar olmaya başladı artık vsync etki etmiyor , sıcaklıklar normal gözüküyor ama anakart ve gpu da aşırı ısınma var vsync bı miktar engellesede kapatinca akıcılık diye birşey kalmıyor cozemezsem balkondan atarım 4 ay oldu bıktım artık ,oyun oynarken anakart çok ısınıyor mosfed kısmı özellikle elimle dokunamiyorum , acaba anakart ta arıza olabilir mi, denemediğim işlemci anakart ve psu kaldı psu danda cızırtı şeklinde ses geliyor , işlemci teste aldım %100 yük altında 60 dereceyi geçmedi ama ekran kartıyla beraber çalışınca sıcaklık 90 buluyor garip şekilde ,

Evga G2 650 w 80+ gold (4 senedir çalışıyor garibim )
Bütün macunları yeniledim özel macun kullandım sıvı soğutma hem ekran kartı hem CPU
Oyun oynarken sıcaklıklar %30 iken sıcaklık 55-60
Gpu %99 iken 50_55

Bu bir cozum valla hayata küstüm pcyi açıyorum sinirden kırmadan kapatıyorum
Güncel
Sıkıntı çözüldü
144 hz ekranimda güç problemi varmış ve DP kablosu hasar görmüş monitör besleme kartında kisa devreler var kontrol edildi

Başka bir 144 hz takimca normale döndü tamamen ekranla alakalı imiş şuan çok rahatladım 👍

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı