İnceleme Pulsar X2 CrazyLight Mini

Herkese selam, kısa süre olsa da 1 haftadır kullandığım ürünle beraberiz. 5 bin bütçesinde de claw tutanlar için güçlü bir seçenek olduğundan hem incelemesini yapmak, hem de deneyimlerimi aktarmak istedim.

1766377393131.png

Kutu

Dışardan içeriye doğru gidelim. İlk konumuz kutusu. Benim ürünüm Uyuni White olduğundan diğerlerine göre daha sade ve zarif bir kutuyla geliyor, Aqua Zest ve Sunset Haze renklerinin kutuları çok daha güzel duruyor açıkçası.

1766376941617.png

Kutu İçeriği

1766377031333.png

• USB-A / USB-C kablosu
  • 8K Hz Dongle
  • 16 adet UHMWPE dot skates
  • Sticker ve koleksiyon kartı
Pulsar eli bol davranmış, Leviathan sonrası ekstra skates ve özellikle dot olarak görmek gayet hoşuma gitti.

Skates

Üzerinde gelen PTFE skatesler gayet iyiydi fakat dot kullanmayı sevdiğimden değiştirdim. Ayrıca ekstra verilen skateslerin kalitesi gerçekten beklediğimden çok daha iyi çıktı. Pulsar UHMW-PE dot skateslerin cam ve sert yüzeyli padlerde daha iyi uyum sağladığını söylemiş, xsoft üründe de sorun olmadan kullanıyorum.

1766377111316.png

Şekil

Bu ürün küçük. Pulsar kutusunda bile claw ve fingertip için olduğunu belirtmiş. Normalde relaxed claw tutan birisiyim ama hem farklılık olması açısından hem de ürünün hafifliğinden dolayı denemek istediğim için claw şeklinde kullanıyorum. Elim 19-20 cm arası, claw ve fingertip için bana uyuyor. Her claw ve fingertip tutuşu aynı olmadığından dikkat etmeniz gerektiğini de unutmayın. RTINGS sitesi tutuş için şöyle bir resim paylaşmış, yardımcı olur umarım.

1766377179972.png

1766377188394.png

1766377197349.png

Malzeme ve Yapı

Ürün verilerde 35 +/- 3 gram, dot skatesler ile birlikte de birkaç gram daha hafifliyor. Zaten adı üstünde Crazylight. Logitech gibi adını Superlight koyup 60 gramlık ürün üretmemiş Pulsar, buradan da ona dürüstlüğü için artıyı verdik. Bence 35 gram ve delikli olmasına rağmen Pulsar inanılmaz derecede sağlam bir ürün üretmiş. Kasada herhangi gıcırdama ve bariz bir esneme yok. Bazı kaynaklarda aşırı güç kullanımında yan tuşların aktif edilebildiğinden bahsetmişler ama ne kadar güç uygularsam uygulayayım ben yapamadım. Teknoloji şans işi olduğundan bana gelen batchteki ürün şansıma aşırı sağlam da gelmiş olabilir. Kaplaması da bu bütçedeki bir ürün için gayet yeterli, ne muazzam ne de rezil.

@kxy hocam içini açmamı istemişti ama skatesleri vidaların üzerine yerleştirdiğim için bu seferlik bulduğum fotoğraflar ile yetinecek. 😩

1766377233321.png

1766377240898.png

Işıklandırma

Mouse üzerinde herhangi bir ışıklandırma yok, altındaki DPI tuşunun yanında küçük bir led var sadece. Benim gibi ışıklandırmaları sevmeyen ve mouse için gereksiz bulan biri için tam olmuş diyebilirim.

1766377303461.png

Dongle

Dongle aslında Ninjutso'dan da alışık olduğumuz şekilde transparan geliyor. Scroll + Mouse2 + Mouse4 kombinasyonu yaptığınızda dongle ışığını software kullanmadan da kapatabiliyorsunuz. Dongle üzerinde herhangi bir ayar için tuş bulunmuyor, bence bu bir eksi.

1766377338846.png

Teknik Özellikler

Sensör ve MCU :

Pulsar’ın PAW3950 versiyonu olan ve modifiye edilen XS-1 sensörünü kullanıyor. 32.000 DPI, 750 IPS ve 50G değerlerine sahip. MCU olarak da Nordic nRF52840 kullanılmış.

Switchler ve Encoder :

Switchler için Pulsar Optic Switchi ve scroll içinse de yine Pulsar Blue Encoder kullanılmış. Mouse1 ve Mouse2 switchleri inanılmaz hoş ve sessiz bir seste çalışıyor ama aynı şey scroll için geçerli değil. Scroll net bir şekilde kademeli olarak çalışıyor ve bastığınızda da tok bir ses çıkartıyor. Yanlışlıkla aşağı yukarı yapmanız gerçekten zor. Çok scroll kullanan biri olmadığım ve oyunlarda da sürekli kullanılmadığı için sesi beni aşırı rahatsız etmedi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Batarya :

200mAh batarya hafiflik için tercih edilmiş olsa da kullanım için biraz düşük kalıyor.

Yazılım

Ürün hem Web hem de uygulama yazılımı destekliyor. Web sürümünün yine Firefox desteği olmadığı için aktif olarak uygulamasını kullanıyorum. Leviathan V4 incelemesinde uygulama üzerinden göstermiştim, bu sefer web yazılımını gösterelim. Bağlantı adımları görsellerle de desteklendiğinden, dongle taktıktan sonra sadece adımları uyguluyorsunuz. Yazılım tam ekran olmadığı sürece çalışmıyor, bunu da belirteyim.

1766377525819.png

F11 basıp tam ekrana aldığımızda bizi ana sayfa karşılıyor. Kalan batarya, DPI, Polling Rate, LoD gibi değerleri bu ekranda görebiliyoruz.

1766377551393.png

Yukardan Customize yerine geldiğimizde tuşlar için atamaları buradan değiştiriyoruz.

1766377675633.png

Performance kısmına geldiğimizde ise asıl ayar yerine ulaşmış oluyoruz. DPI, Polling Rate, LoD gibi ayarları ve diğer özellikleri buradan kontrol ediyoruz.

1766377776904.png

Macro bölümündeyse istediğiniz kombinasyonu yapabiliyorsunuz, kullanmadığım için net bir şey diyemeyeceğim.

1766377854089.png

Power & Dongle bölümünde de düşük güç modunu ve dongle için ışık seçeneğini açıp kapatabiliyoruz.

1766377922559.png

+/- ve Genel Düşüncem

Artılar

• İnanılmaz hafif olması.
  • 35 gr ve delikli olmasına rağmen gerçekten iyi bir malzeme kalitesi sunması.
  • Kutu içeriği ve özellikle içinden çıkan skatesler.
  • Web yazılımının çok temiz ve iyi olması.
  • Switch kalitesi.

Eksiler

• Bataryası.
  • Kablosu.
  • Dongle.

İncelemenin sonuna geldik. Genel olarak bence X2 Crazylight Mini gayet iyi bir ürün ve kendi bütçesinin en iyi seçeneklerinden biri. Claw tutan ve hafif mouse arayanların için de muazzam bir seçenek. 200mAh bataryası korkutmasın, oyun harici 1K üzerine çıkılmadığı sürece asla üzmez. Kabloya eksi vermemin sebebi de inanılmaz sert olması, kablolu kullanımda çok zorlar. Dongle için eksi vermemin sebebi ise Leviathan kullanırken hiçbir yere girmeden Hz değiştirmeye çok alışmıştım, onun dışında sorunsuz tabii ki.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı