Firehorse MK II
Megapat
Daha fazla
Başlangıç için iyi denemelerSon olarak, evde küçük çay tenekeleri var, kapaklarını deliyorum, içine kolonya döküp ateşliyorum. Ama hiç hareket etmiyor. Ondan önce pet şişe ile denemiştim, fırlayıp gitmişti.
Pervane derken? Pulse Jet ve Turbo Fan motorda pervaneyi anlayamadım ama? Turbo Fan pek kendi imkanınla zor bence. Bıkıp bırakabilirdin bile. Ama Pulse Jet basittir. Hatta bir proje için ben de yapmıştım ufak çapta bir tane. Ana tema ve mekanizmayı Bernolli prensibine dayandırmak zaten bütün olay. Çok zorlanacağını sanmam.
Pervane dersen yanlış olur. Teknik olarak yani. Fan veya uçakta kullanılan kısmıyla blade veya blade aksamı dersen daha doğru bir tabir olur bence.Bundan söz ediyorum. Pervane değil mi o?
Hava mı sürekli akacak yoksa yakıt mı? Örneğin bazı uçaklarda karışım kolu yakıtı kontrol ederken bazılarında havayı kontrol eder. Ona göre montaj ve sistemi kurabilirsin. Buji için ise akü tarzı bir şey lazım olacak. Çünkü biz de devridaim ile elektrik üretecek bir şey olmayacakValf sistemini yakıt borusuna mı bağlayacağım? Eğer evetse, onu yapabilirim.