Pulse Jet yapımı

Evet, ilk başlarda makineyi motorun hava girişine dayadım. Sonra biraz uzaktan tuttum, attığım fotoğraftaki olay oldu.
Güzel güzel yine de. En azından püskürme yakaladık o da bir başarı.

Hocam, ben bugün tüple deniyorum. Geçen attığım yakıt enjekte borusuna tüpü bağladım. Motora takmadan, sadece boruyu ateşlesem, pürmüz gibi yanar mı, yoksa patlar mı?
@painkiller hocam, denedik, patlamadı. Ama videolarda fan v.s olmadan, motor yanmaya devam ediyordu, egzozdan çıkış oluyordu. Neden ben denerken olmadı? Tüple denedik.

Son düzenleme:
Hocam hava akımı, fan veya motor olmadan o iş olmaz. Mutlaka üfleyen veya emen bir hava akımı şart bize. Patlamaması güzel olmuş ama demek ki gazı çok vermedin. Bu bir başarı bence

Yani, süpürge olmadan çalışmayacak öyle mi? Eğer öyleyse, yaptım o zaman. Bugün, Pulse motora fan taktıracağım 9 cm. Turbofan mantığı gibi, 2 öne bir arkaya fan takıp, kendi kendine devam etmesini sağlayabilir miyim?

kendi kendine devam etmesini sağlayabilir miyim?
Kendi kendine devam etmesi olayı dediğim gibi vakum yaratmaya bağlı ama çok zor şu an için. Yani ben de canlı göremediğim için tam fikir yürütemiyorum. Ama sanırım sürekli bir fön makinası gibi fan veya süpürge gibi emen bir motor şart şimdilik

Hocam, ben kendim bile üflesem, gaz kullandığım için, alev egzozdan çıkıyor. Ama tek taraftan geldiği için biraz fazla üflesem hemen sönüyor. Bu arada, tüpün ağzı kirliymiş galiba, motorun içi simsiyah oldu.

@obelisk bahsettiğimiz fan bilgisayar fanı değil canım;

Gibi bir fan.

Hocam, ben kendim bile üflesem, gaz kullandığım için, alev egzozdan çıkıyor. Ama tek taraftan geldiği için biraz fazla üflesem hemen sönüyor.
Tek taraflı değil, alevi söndürecek kadar üflediğin için sönüyor Yani yeterli yakıt olacaksa yeterli bir hava da olacak. Yani ne eksik ne fazla. Optimum değeri bulmak önemli. Bu da deneme yanılma yöntemi işte
Bu arada, tüpün ağzı kirliymiş galiba, motorun içi simsiyah oldu.
Aynen yanma yüzünden tortu ve is oluşur egzoz çıkışlarında. Ara bezle falan temizlemek şart. Uçak motorları bile belirli aralıklarla yıkanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…