Pulse Jet yapımı

İlk ateşlemeyi çakmakla başlatmayı düşünüyorum.
Bu yaptığın tasarım üzerinden gidersen anlatayım o zaman Aşağıdaki çizimi bir incele lütfen atladığım bir nokta var mı Tabii bir de elektrik gücüne ihtiyacımız var çünkü sistemi sürekli çalışır halde tutmak için.

Çok güzel anladım hocam. Doğru anladıysam, yıldızın olduğu kısımda buji bulunacak. Yakıt tepeden inecek, havayla karışıp buji sayesinde ateşlenecek. Ben aslında havayı önden vermeyip, videodaki gibi kenarlardan elektrikli süpürge ile emip hava akışı sağlayacaktım. Öyle olur mu? Bu arada, evde tenekelerle denerken arada "pat" edip kapak fırlıyor. Neden acaba? Bazen başarıp, yanma olsa bile, itiş olmuyor. Kare bir teneke kutu hayal edin, dibine döküyorum kolonyayı, kapağından ateşliyorum.

Son düzenleme:
Bu arada, evde tenekelerle denerken arada "pat" edip kapak fırlıyor. Neden acaba? Bazen başarıp, yanma oluşsa da, itiş olmuyor. Kare bir teneke kutu hayal edin, dibine döküyorum kolonyayı, kapağından ateşliyorum.
Sen şu an için sadece patlama elde ediyorsun galiba. Bir de kare kutu yerine silindirik denersen eğer basınç daha iyi dağılır ve kapak fırlamaz. Köşeli tasarımlarda basınç vurduğu yerde darbe etkisi yaratır ama silindirik tasarımlarda basınç vurduğu yerde dağılma etkisi yaratır

Bujiyi yıldız ile gösterdim ama illa aşağı yukarı farketmez çünkü içeride gaz halde olacakları için heryerden alırlar. Tabii doğru oranda olursa.
Ben aslında havayı önden vermeyip, videodaki gibi kenarlardan elektrikli süpürge ile emip hava akışı sağlayacaktım. Öyle olur mu?
Olur neden olmasın. Zaten mantık aynı. Yandan emme için yapmış onu, sonra yine akım ile beraber önden çekmeye devam etmiş sistem. Ufak bir Ventüri prensibi yaratmış yani Ama yaptığın düzeneği bir kaideye oturtman veya sabitlemen gerekir. Çünkü bu sefer kontrolden çıkarsa camdan fırlar kim bilir nereye gider
dibine döküyorum kolonyayı, kapağından ateşliyorum.
Bir de kolonya iyi bir yakıt değil. Bunu söylediğim için belki senin evdekiler ilerde bana beddua edecek ama en kolay yoldan yakıt olarak çakmak gazı kullanırsan eğer daha güçlü bir ateşleme ve yanma elde edebilirsin Ama dikkat et çok parlayıcıdır

Başardım! Çakmak gazı kullanmaya henüz yemiyor ne yalan söyleyeyim. Dün aldım kullanırım diye, boş çakmakları bile kullanırken tedirgin oldum. Artık teneke içerisinde yanma elde edebiliyorum, açtığım delikten alev çıkıyor. Eğer tenekeyi biraz sağa sola eğersem, gaz veriyormuşum gibi davranıyor. Bayağı bayağı 10-15 cm yüksekliğinde alev çıkıyor. Bu aynı şekilde motorda olursa, itiş olur mu?

Bu aynı şekilde motorda olursa, itiş olur mu?
Patlama değil de alev elde edebildiğimize göre basıncı arttırarak itme kuvveti de elde edebiliriz demektir Bunu da egzoz kısmını daraltarak sağlayabiliriz yani alev serbest değil dışarı püskürür gibi olmalı. Tabii basınçlı hava ile olur bu da

Püskürme dediğiniz olayı, tenekeyi biraz yan yatırırsam oluyor. Hatta, eğer tam 90 derece döndürürsem, alev kesiliyor ama gazın "tısss" sesini duyabiliyorum. Anladığım kadarıyla patlamadan alevlenmesi için kolonyanın buharlaşacak ısıya ulaşması gerekiyor. Kolonya yeteri kadar ısındığında çakmak gazı gibi sürekli olarak buharlaşıyor ve tutuşturduğumda egzozdan çıkıyor.

Hatta, eğer tam 90 derece döndürürsem, alev kesiliyor ama gazın "tısss" sesini duyabiliyorum.
Hava kesiliyordur sen yan yatırınca Ne kadar basit düşünürsen o kadar kolay çözüm üretirsin dostum
Simple is the best Sıvı yakıtı yakarsan yeterli parlama olmaz. Gaz haline geçmeli ki buharı ile beraber yüksek yanıcılık üretsin

Şimdi ben motoru yaptıktan sonra, kolonya buharı kullanabilir miyim? Bütan beni korkuttu açıkçası.
Yani itecek kadar güç üretmesi için çok fazla gaz gerekir. Ev güzel kokar orası ayrı Çakmak gazı yüksek patlama sağlar ama sistemi yapacağın materyale zarar da verebilir Sen şimdilik kolonya gibi gazla kullan en iyisi.

Sonra daha fazla güç istersek ilerledikçe geçeriz artık bütan gibi gazlara Sonra meşhur sahne gibi olma yani

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Galiba denerken 1L kolonya harcamışımdır tenekelerle. Son olarak compile edelim;
1-Motorun planını attığınız resme uygun yaparsam, motor çalışacak.
2-Yakıt olarak kolonya kullanıyorum.
3-Ateşleme için buji ve akü kullanıyorum ya da süpürge ile hava akışı sağlayacağım.

Bu kadar değil mi? Unuttuğum bir şey yok?

Ayrıca egzozu ya da yanma odası boyutunu büyütürsem, itiş artar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…