Punta nasıl yapılır?

yigitayas1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F | ASUS Prime B650M-R | GeForce RTX 5060 Ti 16GB | 2x16 GB DDR5 5200 MHz RAM | 2TB M.2 NVMe SSD
Yaklaşık 800W bir trafonun sekonder sargısını söktüm. Yerine 7 sarım olacak şekilde iç çapı 4mm olan kabloyla sardım. Kablonun kaçlık olduğunu pek bilmiyorun ama kumpas ile ölçtüm bakır kısmı üstten aşağı 4mm idi. Uçlarına 2.5'luk tabir edilen bakır antigron tel ile 2 prob yaptım. Elimde yaklaşım 4volt 200amper gibi bir makine oldu yani.
Bugün 8X0.15 nikel şerit aldım ve denedim. Ama punta yapamadım. Pedala fazla basınca kızartıyor ve yakıyor, az basınca hiç tutunmuyor veya çok kolay çıkıyor. Ben ucun ince geldiğini düşünüyorum ama emin değilim. Sizin bir teşhis veya öneriniz var mı?

Eğer pedal hassasiyetiniz düşükse sistemin amperini komple düşürüp pedalı düğme gibi kullanabilirsiniz.
Argon kaynağında sac malzemede 70 amper civarında kullanıyorum; dolu malzeme dışında 3 basamaklı amperler çok nadir kullanılır.

Eğer pedal hassasiyetiniz düşükse sistemin amperini komple düşürüp pedalı düğme gibi kullanabilirsiniz.
Argon kaynağında sac malzemede 70 amper civarında kullanıyorum; dolu malzeme dışında 3 basamaklı amperler çok nadir kullanılır.
pedalla ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü fazla basılı tutsam da az basılı tutsam da pil sağlam puntalanmıyor ama düğme de denerim, başka ne olabilir bu durumun sebebi

pedalla ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü fazla basılı tutsam da az basılı tutsam da pil sağlam puntalanmıyor ama düğme de denerim, başka ne olabilir bu durumun sebebi
Prob uçları kalın gelmiş olabilir mi acaba? Yüksek amperde fazla ısınıp düşükte tutmamasının sebebi ucun kalın olması olabilir.
Başka bir şey de aklıma gelmiyor malesef.

Prob uçları kalın gelmiş olabilir mi acaba? Yüksek amperde fazla ısınıp düşükte tutmamasının sebebi ucun kalın olması olabilir.
Başka bir şey de aklıma gelmiyor malesef.
uç kısımda kullandığım bakır ince gelmiş bence sizin yorumunuz nedir bu konuda 2.5luk antigron yaklaşık 15cm boyunda 50 60 amper taşıyabilir mi?

İkinci attığım 100 amper.

40amprr

İkinci attığım 100 amper.
40 amper olandan elimde var zaten ama kullanma gereği duymamıştım

0.15 mm kalınlıktaki nikel şerit için uygulanan akımın amper değeri punta (direnç) kaynağı için fazla gelmiş olmalı, çünkü 0.1 mm ~ 0.15 mm nikel sacın punta kaynak akımı yaklaşık 90 A ~ 150 A'dır. Uygulanan voltajın 1,5 - 1.7 veya 4 volt AC ' lerde olabilmesi çok önemli değildir, önemli olanı saçlara iletken baskı uçlarla o anda baskıyla uygulanan amper değerinin seçilen şerit sacın kalınlığına göre seçilmiş olması. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı