Puro içmek için tavsiyeler

Albert Hellmann abimiz bu işin duayeni, youtube kanalını takip edebilirsiniz. Bu puro işlerine bende merak sarmıştım bir ara, ekonomim yetmeyince denemek nasip bile olmadı :D Tekellerde satılan puroları denemiştim ama çok dandik onlar, kaliteli olanıda minimum 200 TL'lerden başlıyor hatta belki daha fazla.

Sigarayı insanlar bağımlılıktan dolayı içiyor, kokusunu ve tadını sevmedikleri halde bağımlı oldukları için içiyorlar ve sağlıklarını mahvediyorlar. Puro denilen şeyi güzel tadı, güzel kokusu için içiyorsun ve keyif yapıyorsun. Mangaldan mangala içilen ya da güneşli pazar günlerinde öğle vakti içilen ayda 1-2 puronun kanser yapacağını pek sanmıyorum.

Ben bugün puro içecek ekonomiye sahip olsam muhtemelen mangaldan mangala içerdim.
Hmm. Muhtemelen ilk sefer için aldığım Che puro beni tatmin etmeyecek o zaman. Bir deneyeyim, sonra bakarız. Belki gerçekten tadına ve keyfine varmak için biraz para harcarım. Keyif almak istiyorum.

Albert abimize bakmıştım YouTube’da rehberi denk geldi. 1 videosunu izledim sadece güzel anlatıyordu. Diğer videolarına da bakayım madem. 😌

1 sigaranın içerisinde bulunan tütün miktarı ile 1 puro içerisinde bulunan tütün miktarı arasında dağlar kadar fark var sebebi budur.

Anladım hocam fakat dediğim gibi puro 2-3 günde bir içtiğin, dakikada 1-2 kez içilen bir ürün. 1-1.5 saat sürede bitiyor. Sigara ise günde 1-2 paket bile bitirenler var. Çok fazla bağımlılık yapıyor. Puro ise bağımlılık yapmıyor. Yani bu açıdan bakınca çok daha az zararlı oluyor. Ama içmemekte fayda var ikisi de zararlı sonuçta.

@The Virtuoso hocam attığım makalede puronun nasıl yakılmasından nasıl söndürülmesine kadar her şeyi anlattım onu okursanız aklınızda soru kalmaz diye düşünüyorum.
Okudum evet. Çok açıklayıcı. Yorumlara ve sorulan sorulara da baktım. :)

Peki puro tek seferde içilip bitirilmeli diyorlar. 2-3 günde içince iyice acılaşıyormuş tekrar tekrar yakmaktan dolayı. Ne diyorsunuz?

Anladım hocam fakat dediğim gibi puro 2-3 günde, dakikada 1-2 kez içilen bir ürün. Sigara ise günde 1-2 paket bile bitirenler var. Yani bu açıdan bakınca çok daha az zararlı oluyor. Ama içmemekte fayda var ikisi de zararlı sonuçta.

Hocam sigarayı içinize çektiğiniz zaman oksijende alıyorsunuz ama bu puroda çok mümkün değil.

Hocam sigarayı içinize çektiğiniz zaman oksijende alıyorsunuz ama bu puroda çok mümkün değil.

Tek tek karşılaştırma yaptığımız zaman sigara daha az zararlı, doğru. Fakat dediğim gibi uzun süreli düşündüğümüz zaman çok daha az zararı var. En azından günde 15-20 tane içebileceğin bir şey değil.

Hmm. Muhtemelen ilk sefer için aldığım Che puro beni tatmin etmeyecek o zaman. Bir deneyeyim, sonra bakarız. Belki gerçekten tadına ve keyfine varmak için biraz para harcarım. Keyif almak istiyorum.

Albert abimize bakmıştım YouTube’da rehberi denk geldi. 1 videosunu izledim sadece güzel anlatıyordu. Diğer videolarına da bakayım madem. 😌
Evet ucuz olanlar yoklukta olur diyebiliriz. Kaliteli olanları almakla bitmiyor asıl dert yeni başlıyor. Humidor dediğimiz nem kutuları giriyor işin içerisine giyotinler mi dersiniz küllükler mi dersiniz deri taşıma çantaları mı dersiniz derya deniz zaten kendisi. Siz ilk deneyiminizi iyi geçirin gerisi gelir zaten. Söndürüp yakmak için giyotinle kesmek gerekir. Siz ucunu kesip atabilirsiniz ama ağız kısmından duman geçtiği için tadını değiştirir. Siz ilk içişinizde tadını çıkarın gerisi henüz mühim değil.

Hepten ot gibi yaşamamak için puro mu tüketmek lazım o zaman "ot" gibi yaşamamak adına her şeyi yapalım ayrıca bazı kaynaklarda sigaraya göre 7-8 kat daha fazla ağız ve dudak kanseri olabilme ihtimalini vermiş.
Hiçbir şey olmasa bile bağımlılık psikolojik olarak sıkıntılı bir şey maddi durumunu söylemiyorum bile.

Bazı kaynaklar vakti zamanında sigaranın sağlığa iyi geldiğini de yazıyordu hatta doktorlar bile öneriyordu.

Yapıp yapmamak sana kalmış ama "ay sağlıklı yaşam" zırvalarını da gözünüz kapalı takip etmeyin. Canın puro mu denemek istedi? Yak gitsin. Fast food zararları diye arat neler çıkacak karşına, tüketmiyor musun? Tüketiyorsun. Forumun yarısı çiğ köfte denen katkı maddesi dolu acılı bulguru ve MSG basılmış noodle yiyor onlara kimse demiyor "hayır yeme, böyle zararları var" diye. Puro için ne değişiyor, taş çatlasın 1-2 haftada bir yakabileceğin şey. Nargile bundan çok daha zararlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı