Puzzle nasıl yapılır?

Ben 1000 parça puzzle yapmıştım taktik ilk başta kenarları yap sonra renklere ayır parçaları mesela puzzledeki pencere kısmı beyaz orayı yap ve bu şekilde birleştir.

Babamla 1 tane 4 binlik, 3 tane binlik, 1 tane 500lük yaptım. Yani totalde 7500 parçalık puzzle yapan birisi olarak tavsiyem:

İnce uzun parçalara biz dikey diyoruz. Genel olarak ince uzunlar dikey olarak yerleşiyor bizim yaptıklarımızda. Şişman ama kısa parçalar ise yatay diyoruz. Yatay olarak sıralanıyor. Renklerin çok benzer olduğu durumlarda ince uzun/şişman kısa diye ayırın. Sonra tek tek deneye deneyin. Biz 4klık puzzle'ı öyle bitirdik. uzun kısa diye ayırdık tek tek denedik. Renklerin benzeri yoksa aynı renk olan parçalar tek bir yere aittir, bu sefer renk renk ayırın. Attığınız puzzle'da renkler çok benzer. İnce uzun/Şişman kısa şeklinde parçaları ayırarak deneyerek bulursunuz.

Kenarları yapmaya çalıştım sadece alt tarafı 3-4 saatte yapınca dolaba kaldırdım. Bir daha deneyeceğim.
Kenarlar en basit yerlerdir. Bunun için bir taktik yok. Gözünüzün görmesi fazlasıyla yeterli birleştirmek için.

Renklere göre parçaları grupla ve kenarları yap. Kenarlardan sonra renk gruplarına göre doldurmaya başlarsın.

Parçaları gruplaman lazım en başta. Hepsini dök ve renk renk ayır. Kenar parçalarını ayrıca ayır. Gerisi kendiliğinden gelir zaten. Ha, bir de zeminde ters duran parça olmasın. Aradığını bulamazsın yoksa.

Başlamak için daha yeni fırsat buldum. Dün gece yarısında başladım. 50 parça falan yerleştirdim. 1 parçada takılı kaldım. Yok, olmuyor. Bulamıyorum yani o parçayı. Kenarlar için ayırdıklarımı tek tek denedim olmuyor. Bazı parçalar da birden farklı yere tam oturmasa da oluyor. Karar veremiyorum. Gerçekten sabır işiymiş. Sabırsız bir insan olarak puzzle bana göre değil. Lego falan alırım bundan sonra.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı