Merhaba arkadaşlar,
Sizlere danışmam gereken bir şey var Corsair'ın Spec-Delta RGB kasasını kullanıyorum içeriğinde gelen PWM ayırıcı (çoklayıcı) kabloda sıkıntı oluştuğundan dolayı Corsair RMA'ya başvurdum. Ancak kendileri ellerinde sadece PCB olarak PWM çoklayıcı olduklarını söylediklerini ayırıcı kablo mevcut olmadıklarını söylediler. Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı Flexa Kablo (AK-CBFA03-45) kasamdaki buna benzer ancak gücü Molex değil, SATA'dan alıyor. Corsair'in tarafıma gösterdiği çoklayıcı ise bu Carbide 678C 6-port PWM Repeater. Bunu 3 pin fanlarda kullanabilme ihtimalım var mı acaba?
Akasa marka olan sadece PWM fanlarda işe yarayacaktır. Fan çıkışlarında sadece üç tane çıkış var DC fanları için uygun değil. Corsair 678C ise 4 pin çıkışlı bunu kullanabilirsiniz ancak BIOS üzerinden voltaj düşürseniz bile fanlar tam hız dönecektir diye düşünüyorum. Eğer Corsair size ürünü ücretsiz gönderdiyse deneyebilirsiniz.
Akasa marka olan sadece PWM fanlarda işe yarayacaktır. Fan çıkışlarında sadece üç tane çıkış var DC fanları için uygun değil. Corsair 678C ise 4 pin çıkışlı bunu kullanabilirsiniz ancak BIOS üzerinden voltaj düşürseniz bile fanlar tam hız dönecektir diye düşünüyorum. Eğer Corsair size ürünü ücretsiz gönderdiyse deneyebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim tedirgin olduğum bir kısım mevcut, Spec-Delta içeriğinde gelen RGB 3 pin DC fanlar Corsair 678C'ye uyumlu olacak mı buradan tedirginim biraz...
Fanların yanma ihtimali yoksa bir şansımı denemek isterim RMA'dan talep edip yine.
Şimdi şu şekilde kasa içeriğinde olan fanlar 3 pin DC fan ancak Corsair kasaya ayırıcı kablo ekleyerek 4 pin PWM'e çeviriyor. Ama tabii yine BIOS üzerinden DC olarak kontrol edebiliyorduk yanlış hatırlamıyorsam...
Ben daha önce 3 pin RGB fanları farklı şekillerde bağladım yanmadı. Denemeden bilemezsiniz. Evet DC fanları ne şekilde bağlarsanız bağlayın BIOS üzerinden sadece voltaj kontrol ile dönme hızını değiştirebilirsiniz.
Ben daha önce 3 pin RGB fanları farklı şekillerde bağladım yanmadı. Denemeden bilemezsiniz. Evet DC fanları ne şekilde bağlarsanız bağlayın BIOS üzerinden sadece voltaj kontrol ile dönme hızını değiştirebilirsiniz.