PWM fan çoklayıcı önerisi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Merhaba.

6 adet TF120 fan satın aldım. ARGB için çoklayıcım var ama görseldeki giriş için çoklayıcım yok (sanırım güç girişi o), anakartım Z690-E, nasıl bir çoklayıcı satın alırsam düzgün çalışırlar?

@ıOğuz

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-08-01 150036.png
    Ekran görüntüsü 2023-08-01 150036.png
    1 MB · Görüntüleme: 46
  • Ekran görüntüsü 2023-08-01 150635.png
    Ekran görüntüsü 2023-08-01 150635.png
    786 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Çoklayıcılarda şöyle bir durum var, fanlarınız tek bir güç merkezinden yönetildiği için hepsi aynı hızda çalışacaklardır yine de işinizi görecektir. Şu an için alfais taraflı çoklayıcılardan önerebilirim.

Hepsi aynı hızda dönsün veya renkleri de aynı anda değişsin hiç problem değil. Ledleri ve PWM fanları kontrol edebileyim yeter. Attığınız 3'lü çoklayıcı çok mantıklı geldi ki zaten kasada sıvı soğutma ve egzoz hariç 6 fanım olacak. 3 birine 3 birine takarım. Anakartta SYSFAN değil de CHAFAN yazıyor aşağıda görselde olduğu gibi, onlardan birine takacağım değil mi çoklayıcı ile çoğalttığım 6 adet kasa fanını.

Ekran görüntüsü 2023-08-01 153247.png

Yine çoklayıcı ile çoğalttığım 3 pinli fan ledlerini ise görselde ADDGEN yazan yerlerden birine takacağım sanırım doğru mudur ya da öneriniz var mı şuraya takarsan daha iyi olur dediğiniz?

Ekran görüntüsü 2023-08-01 153231.png

Hocam CHAFAN evet. Herhangi birine takabilirsin. F-G yanyana onlar olabilir mesela ikisi. ARGB'ler de 3pin 5V girişlere girecek. Artık kablolamada hangi taraf daha düzenli olursa. 🤙

Hocam CHAFAN evet. Herhangi birine takabilirsin. F-G yanyana onlar olabilir mesela ikisi. ARGB'ler de 3pin 5V girişlere girecek. Artık kablolamada hangi taraf daha düzenli olursa. 🤙
Çok çok teşekkür ediyorum 🍀 Görseldeki teknik uyarıları pek anlamıyorum da bizi ilgilendiren bir durum var mı acaba orada?

Çok çok teşekkür ediyorum 🍀 Görseldeki teknik uyarıları pek anlamıyorum da bizi ilgilendiren bir durum var mı acaba orada?
Bağlantılar yapılıyorken güç kaynağının şalterinin kapalı olması veya prizle bağlantısının kesilmesi ile alakalı uyarılar var ve bir de kablo başlarını yerine iyice yerleştirin diyor hocam. Onun haricinde bir şey yok. 👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı