PWM Fan ile Normal Fan Arasındaki Fark Nedir?

Tamam çok teşekkürler. Ben Sinerji’den bilgisayarı alırken not olarak bütün fanların anakarta bağlanmasını söylerim. Peki bir sorum daha var: İşlemci fanlarında da PWM diye bir şey var mı?

birşey sormak istiyorum ben fanları aldım ama kullanamıyorum yardımcı olurmusunuz.

Bu 3 lü rgb+pwm fan takımını + bir tanede tekli toplam 4 fan ve kontrolcü aldım.
MasterFan Pro 120 Air Balance RGB 3 in 1 with RGB LED Controller | Cooler Master

www.coolermaster.com
Dört fanıda kontolcüye bağladım, kontrolcüyü de güç alması için power supply'e, anakart bağlantısınıda 9 pin usb ye bağladım.
Sorunum şu ki: 4 adet RGB ve PWM fanlar gücünü nereden alacak? Fanlar power supply den güç alacaksa aldığım fan ve kontrolcü kutu içeriğinde fanlar ı power supply bağlamak için bir aparat çıkmadı. (kutu içeriğinde kontrolcünün güç bağlantı kablosu çıktı)
Anakartım: Asus Prıme N360M-A
kontrolcü bağlantım bu şekilde

Merhaba. Birşey sormak istiyorum ben fanları aldım ama kullanamıyorum yardımcı olurmusunuz.

Bu 3 lü rgb+pwm fan takımını + bir tanede tekli toplam 4 fan ve kontrolcü aldım.
MasterFan Pro 120 Air Balance RGB 3 in 1 with RGB LED Controller | Cooler Master

www.coolermaster.com
Dört fanıda kontolcüye bağladım, kontrolcüyü de güç alması için power supply'e, anakart bağlantısınıda 9 pin usb ye bağladım.
Sorunum şu ki: 4 adet RGB ve PWM fanlar gücünü nereden alacak? Fanlar power supply den güç alacaksa aldığım fan ve kontrolcü kutu içeriğinde fanlar ı power supply bağlamak için bir aparat çıkmadı. (kutu içeriğinde kontrolcünün güç bağlantı kablosu çıktı)
Anakartım: Asus Prıme N360M-A
kontrolcü bağlantım bu şekilde

Dosya Ekleri

• cooler master pro kontrolcü.jpg
    123,6 KB · Görüntüleme: 133
  • cooler master pro kontrolcü.jpg
    123,6 KB · Görüntüleme: 128
Son düzenleme:
Selamlar, konuyu hortlatmış olacağım fakat bir kaç sorum olacak bu konu ile ilgili. Bende Corsair Spec dalta kasa ve ASUS B450M-K anakart var fanları çoklayıcı ile CHA Fan girişine taktım. BIOS ekranında PWM ve DC modlarda ayar yaptığımda PWM modunda fanlar yüksek hızda dönüyor standart moda veya silent moda alınca değişiklik göstermiyor fakat DC moda gelince standart, silent ve turbo modları çalışıyor. Ayrıca videoda gördüğünüz gibi hızda bir dalgalanma yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…