Hangi listeye bakıyorsun bilmiyorum ama hepsi ücretli değil
Çoğu ücretli AV'nin deneme sürümleri 1/3/6/9 hatta kampanya ile 12 aya kadar çıkabiliyor. Ücretli istemedi diyelim, ücretsiz bir sürü sağlam AV firmasının ürünü mevcut bunlardan birini indirip kullanabilirsiniz. Örnek ücretsizlere: Kaspersky free, Comodo, Bitdefender free, Avira free, Sophos home free gibi...
Ücretsiz versiyonların çoğunda, ki hemen hepsinde, asıl en lazım özellikler biraz kısıtlı. Artık zararlı yazanlar bunu internet sitesi üzerinden sanki normal bir Temp dosyası veya çerez/cookies atıyormuş gibi sallıyor bilgisayara ve eğer tecrübeli değilseniz bu tip konularda, maalesef yiyiyorsunuz. Mesela AVG, Kaspersky, Comodo ve BitDefender'ın tam sürümlerinde web koruması, kimlik hırsızlığı koruması gibi seçenekler varken, free sürümlerde maalesef bunları bulmak zor.
Benim şahsi bir sorum olacak: Örnekle, mesela çoğu antivirüs genellikle 1 aylık deneme veriyor. Şimdi ben bu ay atıyorum Kaspersky edindim free olarak, 2 Mayıs'ta da bitti, onu kaldırıp da Bitdefender free yüklesem, yine aynı şekilde korumaya tabi tutulur muyum/korumam ilk günkü gibi devam eder mi? Yani bir tane değil de farklı farklı bunları yapsak, yer mi?
Bir de geçen günden beri, belki fark etmişsinizdir belki, sizi takipteyim, yazdığınız yazılar çok hoş ve en önemlisi bilgilendirme seviyesi %1000, bunlar için teşekkürler öncelikle
Bir de hocam pek üzerime vazife değil ama gerçekten çok merak ettim, sizin mesleğiniz nedir, yani tabi ki kişiseldir, paylaşmak istemeyebilirsiniz ama, benimki safi merak
Teşekkür ederim, sağlıklı zamanlar dilerim.
Saygılarımla...