Çözüldü "PXE-MOF: Exiting PXE ROM" Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

samrul99

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi açılırken böyle oluyor. Boot menüye girip oradan harddiskte "bootable add-in cards"a tıklıyorum sonra yine bu ekran geliyor. Ctrl-alt-del yapıp yine boot menüye girip, bu sefer "bootable add-in cards"ın üstünde garip bir yazı var ona tıklayınca açılıyor PC. Çözümü nedir bunun?
abcd.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi harddisk yerine ağ donanımı yani Network üzerinden boot etmeye çalışıyorsunuz. Bu yüzden bu ekranla karşılaşıyorsunuz. Eğer format atmaya çalışıyorsanız, USB ile deniyorsanız USB'yi, CD ile deniyorsanız CD'yi Boot Priority sayfasında en üst sıraya almanız gerek. İçinde sistem zaten yüklü olan bir bilgisayarı açmaya çalışıyorsanız harddiskinizin ismini içeren seçeneği sıralamada en üste almanız gerek.

Format atmaya çalışmıyorum, PC'yi kapattım. Sonra açtığımda direkt geldi yani normal çalışıyordu kapattım açtım böyle oldu. "İçinde sistem zaten yüklü olan bir bilgisayarı açmaya çalışıyorsanız harddiskinizin ismini içeren seçeneği sıralamada en üste almanız gerek." bunu nasıl yapacağım peki yardımcı olabilir misin?

Buyrun hocam burası değil mi? Benim dediğim şey de şu üsteki CH3 ile başlayan yazı.
1231a.jpg

WD500AAKS-00V1A0 sizin harddiskinizin ismi. Western Digital, 500 GB 7200 RPM hızına sahip bir HDD. Ona tıklayınca sistemin açılması normal yani, olması gereken de bu. Bilgisayar her açılışta siz dokunmasanız bile bir önceki siyah ekranı mı veriyor peki? Her açılışta bu CH3'ü seçmek zorunda mı kalıyorsunuz?

Öyle oluyor evet Boot Menu'ye girince CH3 yoksa "Boot Add Cart"a basıyorum, sonra ctrl-alt-del yapıp bir daha girince CH3 geliyor, ona tıklayıp giriyorum.

O halde dediğim gibi Boot öncelik sıralaması değişmiş. Boot menüye hangi tuşa basarak giriyorsunuz? F12'dir muhtemelen. Delete tuşu veya F8 tuşu ile BIOS'a girmeniz gerek, Boot sekmesi altında Boot Priority Order gibi bir şeyler olmalı. Noktalama işaretlerine, imla kurallarına dikkat edelim.

Boot menüsüne esc+enter tuşları ile giriyorum. BIOS ise del+enter tuşları ile giriyor. Şimdi bir daha bakacağım.

Şimdi girdim 1. Sırada ch3 olan var 2.sırada bootable add-in cards var. Klavyedeki + tuşuna basarak sıralamalarını değiştirebiliyorum. Sıralama böyle mi olacak yoksa ch3 ile başlayan 2.sırada mı olacak ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı