.py dosyası açılmıyor

musti1971

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Daha önceki bilgisayarımda .py dosyasına tıkladığımda direk çalışırdı ve istediğim çıktıyı verirdi. Format attıklan sonra Python yükledim ve .py dosyasına çift tıkladığımda direk açılıp kapanıyor. Nasıl düzeltebilirim?

Merhaba kodu anlık olarak çalıştırıp kapattığı için öyle bir durum oluyor. Koda "import time" ile time kütüphanesini import ettikten sonra kodun sonuna "time.sleep(X)" (X'in birimi saniye) yazarsanız kod çalıştıktan sonra X süresi kadar ekranda kalacaktır. (Yanlış hatırladığım ufak bir yer varmış düzelttim)

Son düzenleme:
Artı -2 Eksi
Eğer importladığın bir kütüphane eksikse kod hata veriyor olabilir. Öyle bir durumda kod hata verip kendini bitireceği için sen daha hata kodunu göremeden kapanmış oluyor. Eğer hata verdiği için kapanıyorsa aklıma hata kodunu görmen için iki seçenek geliyor.

1. Dosyana sağ tıkla ve 'Edit With IDLE' seçeneğini seç. Daha sonra IDLE açılınca F5 tuşuna tıklayarak kodu öyle çalıştır. Bu sayede hata kodunu görebilirsin. Eğer hata kütüphaneden kaynaklıyorsa cmd'ye pip install -U <kütüphaneAdı> yazarak kütüphaneyi indirebilirsin.
  2. IDLE ile açmak yerine komut satırı kullanarak da hatayı görebilirsin. Hangi işletim sistemini kullandığını belirtmemişsin fakat genelde hepsinde mantık aynı. cd komutu ile komut satırında Python dosyanın bulunduğu klasöre git. Daha sonra Windows kullanıyorsan python dosyaAdi.py, Linux tabanlı bir dağıtım kullanıyorsan python3 dosyaAdi.py yazarak Python dosyanı çalıştırabilirsin.

Eğer bu işlemler sonucunda bir hata kodu göremiyorsan çalıştırmaya çalıştığın kod ekranda açık kalması için tasarlanmamış demek olabilir. Örneğin sadece print('merhaba dünya') yazarsan sen daha merhaba dünya yazısını göremeden kapanmış olacak. Çünkü print işlemi bittiği anda pencere kapanacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı