Python 3.10.6 kurulumunda "0x80070641" hatası

Oğuzm22

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma Python 3.10.6 kurmaya çalışıyorum ama hata verip duruyor. İnternetten baktım ama doğru düzgün bir bilgi bulamadım. Eski bir sürüm biliyorum ama automatic1111 için bunu kurmam gerekiyor. Yardımcı olur musunuz, ne yapmam gerekiyor?

1727359826982.png

Hata mesajında Windows Installer servisine erişilemediğini söylüyor eğer yönetici izini ile çalıştırdığımızda bu hatayı tekrar alıyorsak problem Windows Installer servisinde olabilir

1. Windows Installer'i Manuel başlatmayı deneyelim.
Win + R 'ile Çalıştır penceresini açtıktan sonra services.msc yazıp Tamam'a basın

Windows Installer Hizmetini bulup başlatın

2. Windows Installer'ı Yeniden Kaydedilmesi
CMD 'yi yönetici izini ile başlatalım
Aşağıdaki komutları sırayla çalıştırın:

Kod:
msiexec /unregister
msiexec /regserver

3. Sistem dosyalarını tarayalım.
Bu komutu çalıştıralım
Kod:
sfc /scannow

Bu adımlardan sonra yönetici izini ile Python'u tekrar kurmaya çalışın eğer hata devam ederse;

Uygulama yüklenirken "Windows Installer Hizmeti'ne erişilemedi" hata iletisi

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-26 182335.jpg
    Ekran görüntüsü 2024-09-26 182335.jpg
    10,1 KB · Görüntüleme: 23
Hata mesajında Windows Installer servisine erişilemediğini söylüyor eğer yönetici izini ile çalıştırdığımızda bu hatayı tekrar alıyorsak problem Windows Installer servisinde olabilir

1. Windows Installer'i Manuel başlatmayı deneyelim.
Win + R 'ile Çalıştır penceresini açtıktan sonra services.msc yazıp Tamam'a basın

Windows Installer Hizmetini bulup başlatın

2. Windows Installer'ı Yeniden Kaydedilmesi
Aşağıdaki komutları sırayla çalıştırın:

Kod:
msiexec /unregister
msiexec /regserver

3. Sistem dosyalarını tarayalım.
Bu komutu çalıştıralım
Kod:
sfc /scannow

Bu adımlardan sonra yönetici izini ile Python'u tekrar kurmaya çalışın eğer hata devam ederse;

Uygulama yüklenirken "Windows Installer Hizmeti'ne erişilemedi" hata iletisi
İşe yaramadı ne yazık ki.

Stable Diffusion kurmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla dokümanını okudum şimdi neden Python'nun 3.10.6 versiyonunu kurmak istediğinizi anladım Versiyon 3.10.6 32 Bit sürümünde Torch'u kurmaya çalıştım sizin aldığınız hatayı aldım 64 Bit sürümünde Torch'u kurabiliyorum
Python'un 3.12 64 Bit versiyonunu kurmayı dener misin 3.12:32 bit versiyonunda aynı hatayı aldım

Neden 32 Bit'in sorun çıkarmadan kurulduğunu merak ediyorum hangi Windows sürümünü kullanıyorsunuz ve kaç bit?

Stable Diffusion kurmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla dokümanını okudum şimdi neden Python'nun 3.10.6 versiyonunu kurmak istediğinizi anladım Versiyon 3.10.6 32 Bit sürümünde Torch'u kurmaya çalıştım sizin aldığınız hatayı aldım 64 Bit sürümünde Torch'u kurabiliyorum
Python'un 3.12 64 Bit versiyonunu kurmayı dener misin 3.12:32 bit versiyonunda aynı hatayı aldım

Neden 32 Bit'in sorun çıkarmadan kurulduğunu merak ediyorum hangi Windows sürümünü kullanıyorsunuz ve kaç bit?
Evet, stable diffusion kurmaya çalışıyorum ve kullanabilmek için automatic1111 öneriliyor genelde. GitHub'da uygulamanın düzgün çalışması için Python 3.10.6 öneriyorlar daha üst sürümlerde torch desteklenmediği için. Python hakkında çok bilgim yok açıkçası. Şimdi ben 3.12 sürümünü yüklersem düzgün çalışır mı?
Windows 11 24H2 sürümünü kullanıyorum, 64 bit.

3.12' kurmadan önce

Automatic1111 / Stable Diffusion'nun bulunduğu dizinde 'venv' adında bir klasör var mı?
Varsa CMD'yi açıp Stable Diffusion'nun bulunduğu dizine girip bu kodu çalıştır venv\Scripts\activate sanalaştırmayı aktif ettikten sonra Torch 2.2.0 kurmayı deneyelim

Bash:
python -m pip install torch==2.2.0 torchvision==0.16.2 --extra-index-url https://download.pytorch.org/whl/cu121

Eğer olmazsa Python 3.10. 6 64 Bit versiyonu için çözüm aramamız gerek

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı