Python arka planda çalıştırma

Ömer Avcu

Hectopat
Öncelikle merhabalar. Python ile klavye makro programı yapmak istiyorum hatta neredeyse bitti. Ancak sorun şu ki; "pyautogui" kütüphanesinde "Şu tuşa basarsa bunu yap" diyemiyoruz yani "if-else" kullanamıyoruz. Ben de değişken atayarak yapmayı düşünüyorum. Örneğin;

[CODE lang="python" title="Örnek" highlight="4"]a=str(input())

if a=="Belirlediğim harf":
pyautogui.press("windows")[/CODE]

Gibi bir şey kullanacağım. Ama arkada çalışması gerekiyor. Başka bir yolu var mı ? Nasıl yaparım. Veya yapabilir miyim ? Şimdiden teşekkürler. :)

Öncelikle merhabalar. Python ile klavye makro programı yapmak istiyorum hatta neredeyse bitti. Ancak sorun şu ki; "pyautogui" kütüphanesinde "Şu tuşa basarsa bunu yap" diyemiyoruz yani "if-else" kullanamıyoruz. Ben de değişken atayarak yapmayı düşünüyorum. Örneğin;

[CODE lang="python" title="Örnek" highlight="4"]a=str(input())

if a=="Belirlediğim harf":
pyautogui.press("windows")[/CODE]

Gibi bir şey kullanacağım. Ama arkada çalışması gerekiyor. Başka bir yolu var mı ? Nasıl yaparım. Veya yapabilir miyim ? Şimdiden teşekkürler. :)
Arka planda çalışması için dosya uzantısını .pyw olarak kaydedip çalıştırırsanız, arka planda çalışır. Ben denemiştim bu yöntemi lakin programı kapatamamıştım. Bunu da bilgisayarı kapatıp açınca python programı da kapanıyor.
Kod ile ilgili kısma gelirsek, bu işi tuşa basıldığını kontrol etme olayını keyboard kütüphanesi ile yapabilirsiniz.
[CODE title="Örnek kod"]import keyboard
import pyautogui

while True:
if keyboard.is_pressed("belirlediginiz tus"):
pyautogui.press("istediğiniz tus")

[/CODE]
Kodu en sade halde yazmaya çalıştım. Siz kendi kodunuza göre düzenleyebilirsiniz. Takıldığınız yerde de sorabilirsiniz.
Düzeltme: Pythonda malum girintiler önemli. Siz kodu çalıştırırken girintilerde hata varsa düzeltmeyi unutmayın.

Arka planda çalışması için dosya uzantısını .pyw olarak kaydedip çalıştırırsanız, arka planda çalışır. Ben denemiştim bu yöntemi lakin programı kapatamamıştım. Bunu da bilgisayarı kapatıp açınca python programı da kapanıyor.
Kod ile ilgili kısma gelirsek, bu işi tuşa basıldığını kontrol etme olayını keyboard kütüphanesi ile yapabilirsiniz.
[CODE title="Örnek kod"]import keyboard
import pyautogui

while True:
if keyboard.is_pressed("belirlediginiz tus"):
pyautogui.press("istediğiniz tus")

[/CODE]
Kodu en sade halde yazmaya çalıştım. Siz kendi kodunuza göre düzenleyebilirsiniz. Takıldığınız yerde de sorabilirsiniz.
Düzeltme: Pythonda malum girintiler önemli. Siz kodu çalıştırırken girintilerde hata varsa düzeltmeyi unutmayın.
Çok teşekkürler. :)
Ben denemiştim bu yöntemi lakin programı kapatamamıştım.
Bu arada Visual Studio Terminalini kullanırsanız kapatabiliyorsunuz

Son düzenleme:
Merhaba hocam birşey sormak istiyorum bende aynı şekilde bir çalışma yapıyorum ama sorun var Pythonla arka planda tuş bastırmak istiyorum mesela ben Chromede gezeyim ama arka planda not defterine yazı yazsın fakat asla işime yarayacak kod bulamadım bilginiz var mı arka planda tuş bastırma için

Technopat Haberler

Geri
Yukarı