Python CMD üzerinde hata veriyor

Fatihh Özcan

Hectopat
CMD üzerinde "Python is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file" hatası alıyorum. Python'ı kurarken path seçeneğini işaretledim. Ancak yine de bu hatayı alıyorum. Python'u silip tekrar yükledim ancak yine olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
CMD üzerinde "Python is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file" hatası alıyorum. Python'ı kurarken path seçeneğini işaretledim. Ancak yine de bu hatayı alıyorum. Python'u silip tekrar yükledim ancak yine olmadı.

PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp python --version yazın bende CMD ile yaparken hata alıyordum.

Path'e kendiniz manuel olarak da ekleyebilirsiniz. Bu arada Python'u kurarken eğer "Use admin privileges” seçeneğini işaretlediyseniz sebebi bundandır. Öyle yaptıysanız bu seçeneği işaretlemeyip tekrar kurulum yapın.

PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp python --version yazın bende CMD ile yaparken hata alıyordum.

PowerShell'de hatayı aldım maalesef.

Path'e kendiniz manuel olarak da ekleyebilirsiniz. Bu arada Python'u kurarken eğer "use admin privileges” seçeneğini işaretlediyseniz sebebi bundandır. Öyle yaptıysanız bu seçeneği işaretlemeyip tekrar kurulum yapın.

Path e manuel olarak eklerken var olan yolları sileyim mi? Use admin privileges seçeneğini ilk başta seçmemiştim ama sonradan denerken seçmiştim. Az önce sil yükle yaptım ancak düzelmedi.

Dosya Ekleri

• 1759681220463.png
    1759681220463.png
    20,2 KB · Görüntüleme: 5
Attığınız resimde Python olarak yazmışsınız.

Python --version olarak yazdım --version kısmı renksiz gözüküyordu.

Anladım, manuel olarak eklemeyi deneyin öyleyse. Python'un kurulu olduğu dizindeki python.exe'yi seçmelisiniz. Hocam bu arada "Python3" yazıp dener misiniz bir de?

Şimdi deneyeceğim. Manuel olarak eklerken önceden eki olanları silmeli miyim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı