Visual Studio Code üzerinde Python dilini öğrenmeye çalışıyorum. Konu CSV dosyalarına geldi. Udemy'den takip ettiğim hoca ile aynı işlemleri yapmamıza rağmen benim CSV dosyama baktığımda satırlar arasında 1 satırlık boşluk oluyor. Hocanın bilgisayarı MacBook. Ben Windows 10 kullanıyorum bu sebepten mi ya da başka bir çözümü var mı bu durumun? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Technical tutorials, Q&A, events — This is an inclusive place where developers can find or lend support and discover new ways to contribute to the community.
Technical tutorials, Q&A, events — This is an inclusive place where developers can find or lend support and discover new ways to contribute to the community.
Haklısınız yaşadığım sorun aşağıdaki şekilde boşluklu kaydediyor. Dediğiniz gibi strip metodu ile çoğu yerde halledilebiliyor sanırım fakat bir ayarı varsa kolaylık olması amacıyla uygulamak isterim
I am trying to process a csv file in python that has ^M character in the middle of each row/line which is a newline. I cant open the file in any mode other than 'rU'. If I do open the file in the ...
stackoverflow.com
Ayrı bir filtreleme oluşturup new line kısımları empty string ile değiştirerek aradaki boşluğu silmiş oluyor.
Evet encoding = "utf-8" diye belirtiyordum normalde çok teşekkür ederim yardımınız için tam olarak aradığım çözüm buydu. Bu tarz bir ayar var mı diye sorguluyordum.
Şimdi eve geldim ve çözümü denedim fakat hala boşluklu kayıt ediyor ve aşağıdan lf seçmeme rağmen Encoding'i belirtmezsem Türkçe karekterleri sorunlu kaydediyor.(
Çözebildiniz mi hocam? Aynı sorunu yaşıyorum encoding belirtmememe rağmen. (MacOS kullanan farklı bir arkadaşımla aynı kodları yazdık ve onda düzgün çalışıyor.)