Python CSV ile çalışırken satırlar arası boşluk kalıyor

rynrise09

Centipat
Daha fazla  
Visual Studio Code üzerinde Python dilini öğrenmeye çalışıyorum. Konu CSV dosyalarına geldi. Udemy'den takip ettiğim hoca ile aynı işlemleri yapmamıza rağmen benim CSV dosyama baktığımda satırlar arasında 1 satırlık boşluk oluyor. Hocanın bilgisayarı MacBook. Ben Windows 10 kullanıyorum bu sebepten mi ya da başka bir çözümü var mı bu durumun? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ne demek istediğinizi anlatan küçük bir ekran alıntısı yeterli olurdu. Strip komutlarını deneyebilirsiniz eğer doğru anladıysam.

Ne demek istediğinizi anlatan küçük bir ekran alıntısı yeterli olurdu. Strip komutlarını deneyebilirsiniz eğer doğru anladıysam.

Haklısınız yaşadığım sorun aşağıdaki şekilde boşluklu kaydediyor. Dediğiniz gibi strip metodu ile çoğu yerde halledilebiliyor sanırım fakat bir ayarı varsa kolaylık olması amacıyla uygulamak isterim

Dosya Ekleri

• csv.png
    csv.png
    128,1 KB · Görüntüleme: 240
Sorun 1 boşluk bırakarak ilerlemesi sanırım. Doğru anladıysam şu kaynakta güzel bir solusyon var:

1614249039217.png

Ayrı bir filtreleme oluşturup new line kısımları empty string ile değiştirerek aradaki boşluğu silmiş oluyor.

Unix - Windows line ending encoding problemi gibi duruyor. "LF" kullan. Ya da Python'a explicit sekilde encoding belirtmek gerekiyordur muhtemelen.

Ya da python da newline='' yazmalisin csv okurken.

Unix - Windows line ending encoding problemi gibi duruyor. "lf" kullan. Ya da Python'a explicit sekilde encoding belirtmek gerekiyordur muhtemelen.

Ya da Python da newline='' yazmalisin csv okurken.

Evet encoding = "utf-8" diye belirtiyordum normalde çok teşekkür ederim yardımınız için tam olarak aradığım çözüm buydu. Bu tarz bir ayar var mı diye sorguluyordum.
Şimdi eve geldim ve çözümü denedim fakat hala boşluklu kayıt ediyor ve aşağıdan lf seçmeme rağmen Encoding'i belirtmezsem Türkçe karekterleri sorunlu kaydediyor.(

Son düzenleme:
Çözebildiniz mi hocam? Aynı sorunu yaşıyorum encoding belirtmememe rağmen. (MacOS kullanan farklı bir arkadaşımla aynı kodları yazdık ve onda düzgün çalışıyor.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı