Hocam dediğim gibi yukarda da bahsettim. tüm upper() leri lower() yapıp yanındaki parantez içindekileri küçük harfle yazın. mesajı yukarda lower() a çevirdiğiniz için cümle küçük harfliye dönüşüyor. sizin kodda listeye bakıyor ama nerdeyse hiçbiri uymuyor çünkü sizin cümleniz Selam dan selam a dönüyor mesela ama yukardaki listede selam yok gibi.
Eki Görüntüle 1340479
Bunları lower() yapıp yanındakileride küçük harfle yazdıktan sonra üstteki listeyide şu şekilde küçük harflilerle yazın.
Eğer ordaki seçeneklerin hepsini lower() yaparsanız üstteki listeyi şöyle yapmanız yeterli olacaktır.
selam = ["selam", "slm"]
Bu sayede adam Selam da yazsa SELAM da yazsa SLM da yazsa harfleri bi büyük bi küçükte yazsa bot onu lower() ile selam yapıyor ve algılıyor.
[CODE lang="python" title="import discord from discord.ext import commands import random from webserver import keep_alive client = discord.Client() keep_alive() Bot = commands.Bot(command_prefix='!m ') selam = ["selam","Selam","slm","SELAM"] @Bot.event async def on_ready(): print("Bot çalışıyor." + str(Bot.user)) #------------------------------------------------------------------------ @Bot.command(name="yardım") async def yardım(msg): await msg.send('**!m musty |** Deneme komutudur.\n**!m zar |** Zar atar.\n**!m temizle |** Kendi de dahil mesajları temizler.(15 limit)\n**!m dersprogramı |** Ders programı drive dosyası linkini paylaşır.') @Bot.event async def on_message(message): if message.content.lower() == ("musty"): await message.channel.send("**!m musty |** Deneme komutudur.\n**!m zar |** Zar atar.\n**!m temizle |** Kendi de dahil mesajları temizler.(15 limit)\n**!m dersprogramı |** Ders programı drive dosyası linkini paylaşır.") elif message.content.lower() == ("günaydın"): await message.channel.send("Sabah şerifleriniz hayrolsun.") elif message.content.lower() == ("iyi geceler"): await message.channel.send("İyi geceler,tatlı rüyalar.") for i in selam: if i in message.content: await message.channel.send("Selam") break await Bot.process_commands(message) @Bot.command(name="musty") async def musty(msg): await msg.send('Merhaba ben MusTy') #temizleme @Bot.command(name="temizle") async def temizle(ctx,amount=15): await ctx.channel.purge(limit=amount) #zaratma"]import discord
from discord.ext import commands
import random
from webserver import keep_alive
client = discord.Client()
keep_alive()
Bot = commands.Bot(command_prefix='!m ')
selam = ["selam","Selam","slm","SELAM"]
@Bot.event
async def on_ready():
print("Bot çalışıyor." + str(Bot.user))
#------------------------------------------------------------------------
@Bot.command(name="yardım")
async def yardım(msg):
await msg.send('.')
@Bot.event
async def on_message(message):
if message.content.lower() == ("musty"):
await message.channel.send(".")
elif message.content.lower() == ("günaydın"):
await message.channel.send("Sabah şerifleriniz hayrolsun.")
elif message.content.lower() == ("iyi geceler"):
await message.channel.send("İyi geceler,tatlı rüyalar.")
for i in selam:
if i in message.content:
await message.channel.send("Selam")
break
await Bot.process_commands(message)
@Bot.command(name="musty")
async def musty(msg):
await msg.send('Merhaba ben MusTy')
#temizleme
@Bot.command(name="temizle")
async def temizle(ctx,amount=15):
await ctx.channel.purge(limit=amount)
#zaratma
@Bot.command(name="zar")
async def zar(msg):
zar = random.randint(1,6)
await msg.send("Zar {} geldi.".format(zar))
#Ders programı
@Bot.command()
async def dersprogramı(msg):
await msg.send('jpg')
#Ödevler
@Bot.command()
async def ödevler(msg):
await msg.send('.')
Bot.run(".")[/CODE]
Nerede hata var?