Python dosyaları neden VPS'de daha hızlı çalışıyor?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 8700G | Radeon 780M | 32 GB DDR5 | Kioxia Exceria Plus G3 |
Arkadaşlar ucuza 2 GB RAM'li, çift sanal çekirdekli, bana ayrılan 20GB M.2 NVMe SSD'li bir VPS kiraladım 7/24 bot çalıştırmak ve bazı denemeler yapmak için, Ubuntu 18.04 kurdum. Anlamadığım bir nokta neden Python ile yaptığım tüm işlemler normalde bilgisayarımda yaptığımdan çok daha hızlı gerçekleşiyor? Masaüstü bilgisayarım 8 GB çift kanal RAM'li, i7-4790 işlemcili ve SSD'li, Windows 10 yüklü. Yani sanal sunucuda bana ayrılan özelliklerden kat kat daha güçlü, buna rağmen Python işlemleri sunucuda 3-4 kat daha hızlı gerçekleşiyor. Aradaki tek fark sunucuda M.2 NVMe SSD var bilgisayarımda ise Crucial BX500 SATA 3 SSD var ama SSD türü fark oluşturmaz sanırım önemli olan RAM ve işlemci. Mesela bir şifreleme yapmak istediğimde sunucuda 1 saniyede gerçekleşen işlem, bilgisayarımda 4-5 saniye sürüyor.

Cold start problemi olabilir.
Ayni islemi 1000 defa yap arka arkaya, normalize edersen muhtemelen sende daha hizli calisacaktir.
Ilk seferde sacma sapan bir windows islemi ya da AV gibi etkenler yuzunden interpretor boot suresi uzun suruyor olabilir.

Aslında işlemciniz o kadar da güçlü değil.
Muhtemelen sunucuda iyi veya kötü bir Intel Xeon veya AMD EPYC işlemci vardır. Bu işlemcilerin çekirdekleri de sizdeki 4790'daki çekirdeklerden epeyce daha hızlıdır.

Aslında işlemciniz o kadar da güçlü değil.
Muhtemelen sunucuda iyi veya kötü bir Intel Xeon veya AMD EPYC işlemci vardır. Bu işlemcilerin çekirdekleri de sizdeki 4790'daki çekirdeklerden epeyce daha hızlıdır.

Evet Intel Xeon var ama bana ayrılanın sanallaştırılmış çift çekirdek olduğu söylendi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı