Python dosyası CMD'de açılıp 0.1 saniye sonra kapanıyor

Lorienthe

Centipat
Daha fazla  
Kodlamaya Python'dan başladım, klasik. Udemy'den Mustafa Murat coşkun'un Python sıfırdan ileri düzey programlama serisini aldım. Yayımlanmasının üzerinden 3 yıl geçmiş fakat kimsenin sorunları bir çözüme ulaştırılmamış, herkes sorununu kendi çözmeye çalışıyor.
Anaconda ve Python'u indirip kurdum fakat sistem pathine ne atarsam atayım CMD üzerinden Python ya da Anaconda komutlarını çalıştıramıyorum.
Not defteri üzerinden herhangi bir .py uzantılı Python komut dizini oluşturup Python ile aç dediğimde CMD 0.1 saniyeliğine açılıyor ve kapanıyor, bir sonuç alamıyorum.
Bu tarz gereksiz problemlerle uğraşmaktan gerçek kodlamaya başlayamadım bile... Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe eğitimden uzak durmanızı tavsiye ederim.

Visual Studio Code gibi bir program ile dosyaları yazıp çalıştırmanızı tavsiye ederim. Bu sayede işi bitince yok olan terminallerle uğraşmaktan tutun daha potansiyel olarak karşılaşabileceğiniz bir sürü soruna çözüm getirmiş olursunuz. PATH'te Python olmadan da çalışabiliyor olması lazım.

Gerçekten ama gerçekten ihtiyacınız yoksa Anaconda'dan uzak durmanızı tavsiye ederim. PHP ve Dev-C++ ile beraber tüm kötülüklerin anası oldukları iddia ediliyor. Yarardan çok zararları var.

Path bir şekilde lazım olur. Tavsiyem temiz Python kurulumu yapmanız. Yaparken o kutucuğa basmak zor değil. Hem Anaconda'dan da kurtulmuş olursunuz, environmentlar karışmamış olur.

Eğer input eklemek istemezsen de, dosyanın olduğu dizinde terminali açarak veya terminali açıp cd komutu ile gerekli dizine gelerek şu komutla da çalıştırabilirsin:
Bash:
python [dosya_adi.py]
Dostum Phyton komutu çalışmıyor.

İlgili *.py dosyasını açıp en sonuna input ekler misiniz? Program çalışıp hemen sonlanıyor olsa gerek.
Maalesef işe yaramadı :/

Türkçe eğitimden uzak durmanızı tavsiye ederim.

Visual Studio Code gibi bir program ile dosyaları yazıp çalıştırmanızı tavsiye ederim. Bu sayede işi bitince yok olan terminallerle uğraşmaktan tutun daha potansiyel olarak karşılaşabileceğiniz bir sürü soruna çözüm getirmiş olursunuz. PATH'te Python olmadan da çalışabiliyor olması lazım.

Gerçekten ama gerçekten ihtiyacınız yoksa Anaconda'dan uzak durmanızı tavsiye ederim. PHP ve Dev-C++ ile beraber tüm kötülüklerin anası oldukları iddia ediliyor. Yarardan çok zararları var.

Path bir şekilde lazım olur. Tavsiyem temiz Python kurulumu yapmanız. Yaparken o kutucuğa basmak zor değil. Hem Anaconda'dan da kurtulmuş olursunuz, environmentlar karışmamış olur.
Üzgünüm, fakat eğitim videosunda Anaconda şart..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı