FalconPaw Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 5 Eylül 2017 Mesajlar 4.100 Makaleler 8 Çözümler 6 18 Nisan 2020 #1 X = input("lütfen bot olmadığınızı kanıtlayın: 2 X 3 ?") İf X: 6. Print("iyi günler") Else: X>6. Bu komutu yazınca else komutunda invalid syntax hatası veriyor. Yazılıma yeni başladım ve sorunu çözemiyorum. Yardımcı olur musunuz? Son düzenleyen: Moderatör: 18 Nisan 2020
X = input("lütfen bot olmadığınızı kanıtlayın: 2 X 3 ?") İf X: 6. Print("iyi günler") Else: X>6. Bu komutu yazınca else komutunda invalid syntax hatası veriyor. Yazılıma yeni başladım ve sorunu çözemiyorum. Yardımcı olur musunuz?
T-Bad Hectopat Katılım 4 Haziran 2019 Mesajlar 502 Çözümler 4 Yer Eskişehir Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Mühendis 18 Nisan 2020 #2 Elif kullanmayı denedin mi ? Artı 0 Eksi
Eiesenhower Hectopat Katılım 8 Nisan 2020 Mesajlar 824 Yer İstanbul 18 Nisan 2020 #3 if ==6 dener misin ? Tam hatırlamıyorum ama böyle olması lazım. Ek olarak else den sonra print yazdırmalısın. Ayrıca printler if else komutunun hizasında değil içinde olması lazım. Artı 0 Eksi
if ==6 dener misin ? Tam hatırlamıyorum ama böyle olması lazım. Ek olarak else den sonra print yazdırmalısın. Ayrıca printler if else komutunun hizasında değil içinde olması lazım.
2 249580 Kilopat Katılım 15 Şubat 2019 Mesajlar 2.115 Makaleler 3 Çözümler 5 18 Nisan 2020 #4 FalconPaw dedi: X = input("lütfen bot olmadığınızı kanıtlayın: 2 X 3 ?") İf X: 6. Print("iyi günler") Else: X>6. Bu komutu yazınca else komutunda invalid syntax hatası veriyor. Yazılıma yeni başladım ve sorunu çözemiyorum. Yardımcı olur musunuz? Genişletmek için tıkla... Doğrusu bu: Python:Panoya kopyala x=int(input("lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız2x3:")) if (x==6): print("iyi günler") else: print("tekrar deneyiniz") Artı 0 Eksi
FalconPaw dedi: X = input("lütfen bot olmadığınızı kanıtlayın: 2 X 3 ?") İf X: 6. Print("iyi günler") Else: X>6. Bu komutu yazınca else komutunda invalid syntax hatası veriyor. Yazılıma yeni başladım ve sorunu çözemiyorum. Yardımcı olur musunuz? Genişletmek için tıkla... Doğrusu bu: Python:Panoya kopyala x=int(input("lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız2x3:")) if (x==6): print("iyi günler") else: print("tekrar deneyiniz")
Nahri Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 22 Kasım 2018 Mesajlar 2.204 Makaleler 1 Çözümler 13 18 Nisan 2020 #6 FalconPaw dedi: X = input("lütfen bot olmadığınızı kanıtlayın: 2 X 3 ?") İf X: 6. Print("iyi günler") Else: X>6. Bu komutu yazınca else komutunda invalid syntax hatası veriyor. Yazılıma yeni başladım ve sorunu çözemiyorum. Yardımcı olur musunuz? Genişletmek için tıkla... Komutların kullanımına çalış dostum. Ayrıca komutlar küçük harfle başlar. Artı 0 Eksi
FalconPaw dedi: X = input("lütfen bot olmadığınızı kanıtlayın: 2 X 3 ?") İf X: 6. Print("iyi günler") Else: X>6. Bu komutu yazınca else komutunda invalid syntax hatası veriyor. Yazılıma yeni başladım ve sorunu çözemiyorum. Yardımcı olur musunuz? Genişletmek için tıkla... Komutların kullanımına çalış dostum. Ayrıca komutlar küçük harfle başlar.
2 249580 Kilopat Katılım 15 Şubat 2019 Mesajlar 2.115 Makaleler 3 Çözümler 5 18 Nisan 2020 #7 YTibrahim dedi: bak yazdığım kodu denen \/ x = int(input("bot olmadığını kanıtla: 2x3")) if x == 6: print("hoş geldin") else: print("sen bir botsun") bu kod kesinlik le çalısır yazım hataların var senin hatalarını bu koddan kontrol et. Genişletmek için tıkla... Bende çalışmadı dostum lütfen doğru bilgi ver. Artı 0 Eksi
YTibrahim dedi: bak yazdığım kodu denen \/ x = int(input("bot olmadığını kanıtla: 2x3")) if x == 6: print("hoş geldin") else: print("sen bir botsun") bu kod kesinlik le çalısır yazım hataların var senin hatalarını bu koddan kontrol et. Genişletmek için tıkla... Bende çalışmadı dostum lütfen doğru bilgi ver.
KS KS FalconPaw Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 5 Eylül 2017 Mesajlar 4.100 Makaleler 8 Çözümler 6 18 Nisan 2020 #8 249580 dedi: Doğrusu bu: Python:Panoya kopyala x=int(input("lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız2x3:")) if (x==6): print("iyi günler") else: print("tekrar deneyiniz") Genişletmek için tıkla... Teşekkrüler furkan_20 Artı 0 Eksi
249580 dedi: Doğrusu bu: Python:Panoya kopyala x=int(input("lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız2x3:")) if (x==6): print("iyi günler") else: print("tekrar deneyiniz") Genişletmek için tıkla... Teşekkrüler furkan_20
YTibrahim Hectopat Katılım 20 Mayıs 2018 Mesajlar 32 18 Nisan 2020 #9 FalconPaw dedi: X = input("lütfen bot olmadığınızı kanıtlayın: 2 X 3 ?") İf X: 6. Print("iyi günler") Else: X>6. Bu komutu yazınca else komutunda invalid syntax hatası veriyor. Yazılıma yeni başladım ve sorunu çözemiyorum. Yardımcı olur musunuz? Genişletmek için tıkla... if ve else komutları küçük harfle yazılır bide if kontrolünde ":" ile değil "==" ile eşitliği kontrol edersin yada kısaca komut şu olacak \/ x=int(input("lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız: 2x3")) print("iyi günler" if x==6 else "tekrar deneyin") /\ kısa ve öz bunu dene 249580 dedi: Bende çalışmadı dostum lütfen doğru bilgi ver. Genişletmek için tıkla... yazar ken stynax dikkat etmemis düzeltince sen dikkat et en son attığım mesaja bak Artı 0 Eksi
FalconPaw dedi: X = input("lütfen bot olmadığınızı kanıtlayın: 2 X 3 ?") İf X: 6. Print("iyi günler") Else: X>6. Bu komutu yazınca else komutunda invalid syntax hatası veriyor. Yazılıma yeni başladım ve sorunu çözemiyorum. Yardımcı olur musunuz? Genişletmek için tıkla... if ve else komutları küçük harfle yazılır bide if kontrolünde ":" ile değil "==" ile eşitliği kontrol edersin yada kısaca komut şu olacak \/ x=int(input("lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız: 2x3")) print("iyi günler" if x==6 else "tekrar deneyin") /\ kısa ve öz bunu dene 249580 dedi: Bende çalışmadı dostum lütfen doğru bilgi ver. Genişletmek için tıkla... yazar ken stynax dikkat etmemis düzeltince sen dikkat et en son attığım mesaja bak