Python Python En İyi Nasıl Öğrenilir?

Heise

Hectopat
Daha fazla  
Geçen yıl C# giriş ve OOP serisini gençay yıldız'dan izledim ve algoritmalar oluşturarak öğrendim. Şimdi Python öğrenmek istiyorum. Yine bir eğitim serisiyle mi gitmeliyim yoksa dokümantasyon ile mi gitmeliyim? (dokümantasyon ile yavaş giderim diye giresim gelmiyor ama önerilere açığım) daha önce hiç dokümantasyonlara bakmadım. Python çalışıp Leetcode dalmak istiyorum. Yapay zekaya da kayabilirim gibi.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Geçen yıl C# giriş ve OOP serisini gençay yıldız'dan izledim ve algoritmalar oluşturarak öğrendim. Şimdi Python öğrenmek istiyorum. Yine bir eğitim serisiyle mi gitmeliyim yoksa dokümantasyon ile mi gitmeliyim? (dokümantasyon ile yavaş giderim diye giresim gelmiyor ama önerilere açığım) daha önce hiç dokümantasyonlara bakmadım. Python çalışıp Leetcode dalmak istiyorum. Yapay zekaya da kayabilirim gibi.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yazılımın videolar izleyerek öğrenileceğini düşünmüyorum. Bence aklınızda bir proje olsun ve o projeyi yapanlardan örnek alarak siz de yapmaya başlayın. C# biliyormuşsunuz; bu yüzden projeye başlamadan önce dilin sözdizimini (syntax) öğrenmeniz yeterli olur. Sytnax'ı da dökümanlardan veya kursların baş kısımlarından öğrenebilirsiniz

Projeler yapa yapa gidin. Hem öğrendiğiniz şeyler kalıcı olur, hem mantığını kavrarsınız ki Python zaten İngilizce konuşmak gibi. Kolay seviyedeki projeleri yapmaya çalışın biraz öğrendikten sonra.
“Python Ingilizce konusmak gibi”
En son ne zaman Ingilizce’de boyle bir cumle kurdun;
Python:
print([[*dict.fromkeys(t)][0] if len(set(t)) == 1 else t for t in [(x, x**2, int(x**(1/2))) for x in range(11)]])

Yukaridaki kod calisan Python kodu bu arada. Deneyebilirsin.

Metnin kalanina katiliyorum ama. Zaten programlama bilen birinin (KS C# ogrendim dediginden bu cikarimi yapmak yanlis olmaz heralde) sifirdan Python serisine girmesine gerek yok. Proje yapa yapa devam etmesi daha saglikli olacaktir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı