womanizer217
Hectopat
Daha fazla
Şu an Python öğreniyorum ve bir yandan proje yapıyorum. Yaptığım projeleri GitHub hesabımda paylaşıyorum. Python ile hesap makinesi, çeşitli prizmaların hacimlerini hesaplayabilen bir hesaplayıcı, 3 kişinin yaş ortalamasını alabilen bir program gibi şeyler yaptım. Ayrıca yeni bir dil de öğrenmek istiyorum ve freelance iş bulmak da istiyorum. Freelance iş bulacak seviyeye geldiğimi nasıl anlayabilirim ve Python harici hangi dilleri öğrenmemi önerirsiniz?
Hangi alanda gelişmek istediğinize göre değişir, web tasarım, oyun geliştiricisi, robotik, mekanik vs. ben oyun geliştirmek istediğim için C++ tercih edeceğim gibi. Kullanacağım oyun motoruna göre değişir gerçi.
Hangi alanda gelişmek istediğinize göre değişir, web tasarım, oyun geliştiricisi, robotik, mekanik vs. ben oyun geliştirmek istediğim için C++ tercih edeceğim gibi. Kullanacağım oyun motoruna göre değişir gerçi.
Bence Python'un derinlerine inilmeli temel fonksiyonlar dışında. Hangi alana yönelmek istediğinize göre değişir. Oyun yapmak istiyorum diyen birine HTML, CSS öğren demeyiz.
Hocam bence ilk önce hangi alana yönelmek istediğinize karar verin.
Developer Roadmaps
Step by step guides and paths to learn different tools or technologiesroadmap.sh
Bu sitede istediğiniz alanların yol haritası var.
Freelance olarak iş nasıl bulunur biliyorsanız o ilanlarda istenen özellikler ya da freelance çalışılacak proje detayları vb. bilgileri incelersiniz. Ben bunu yapabilir miyim, ben bu özelliklere uyuyor muyum gibi kıyaslamalarla anlayabilirsiniz.Freelance iş bulacak seviyeye geldiğimi nasıl anlayabilirim
Hocam C++ öğrenmek daha kolay olur diye onunla devam etmek istedim fakat bu önerinizi dikkate alacağımBenim düşüncem nesne tabanlı C# öğrenmeniz yararınıza olacaktır hocam. Python'dan direkt çok daha zor bir dile geçmek sıkıntı yaratabilir. Ayrıca C# piyasada çok yer edinen bir programlama dili. Çoğu işletmelere satılan satış, stok, adisyon için programlar C# la yazılıyor ve gerçekten iyi paralara gidiyor.
Önce dillerin hedef olmadığını, amaç doğrultusunda kullanılan araçlar olduğunu öğrenmekle başlayabilirsin. Sana Python'dan sonra şunu öğren diyen kimseyi de dinlememelisin.
Bu arkadaş gibi mesela. Bu arkadaş dili bir amaç edinmiş ve büyük ihtimalle asla iyi bir yazılımcı olamayacak. C#'ı piyasada iyi bir yeri olduğu için amaç edinmiş. Ancak bilseydi ki iyi bir yazılımcı alanındaki bir dilde uzmandır ancak gerektiğinde her dili öğrenip kod yazabilir, şu tavsiyeyi verdiğine üzülürdü.Benim düşüncem nesne tabanlı C# öğrenmeniz yararınıza olacaktır hocam. Python'dan direkt çok daha zor bir dile geçmek sıkıntı yaratabilir.