Python harici hangi diller öğrenilmeli?

Büyük ihtimal masaüstü geliştirme tarafında durucaksın.

O zaman.
C# (form, konsol), Java istediğin orta - üst düzeyde projeleri geliştirebilir olman yeterlidir.

Ekstra olarak C, C++,Visual Basic, SQL.

Bunları öğrenirseniz bırak Freelance'i kaliteli şirketlerde iş bulabilirsin.

Web için.

PHP, JS, Node-JS, React, CSS, HTML, SQL.

Freelance için yeterli olabilir.

Ekstra olarak.

Python, ASP-net de faydalı olacaktır.

Hocam Android platformuna 2D bir oyun yapmak istiyorum şu an. Unreal Engine kullanmak istiyorum o yüzden C++ öğrenmeye karar verdim bir öneriniz olur mu?

Unreal Engine tarafı hakkında çok bilgim yok Hocam. O yüzden tavsiye veremeyeceğim

Anlattıkların çok hoş fakat eksik konuşuyorsun.Tabi ki de Dili dil olduğu için öğrenmiyoruz.En başta yazdığım gibi eğer masaüstü programları ve veritabanı alanında ileri gitmek isterse diye belirttim.Ben c# ın dışında c ve c++ da biliyorum.Ve açıkcası ben en çok C# dan ekmek yiyorum.Ben ufak projelerle bile paralar kazanıyorsam bu işin ilerisi çok.Arkadaşım ve babasının bir yazılım şirketi var aylık sadece c# ile yazılan masaüstü programlarından anormal paralar çeviriyorlar.Tabi ki de insanın ne istediği önemli.Benim tavsiyem masaüstü programları ve veritabanı üzerineydi.İyi yazılımcı alanında en çok iş yapabilendir benim gözümde.O nedenle en kısa sürede sağlam şekilde bu piyasaya tutunması hem onu eğitir hem iş imkanını çoğaltır.İyi forumlar

Bu saydıklarınızı öğrenebileceğim sağlam bir kaynak var mı? Algoritmaları nereden nasıl denerim oyun geliştirme üzerine yoğunlaşmak isteyen birisi nasıl başlamalı nasıl devam etmeli?

Bu saydıklarınızı öğrenebileceğim sağlam bir kaynak var mı? Algoritmaları nereden nasıl denerim oyun geliştirme üzerine yoğunlaşmak isteyen birisi nasıl başlamalı nasıl devam etmeli?
Dediğim gibi amaç oyunsa önce bellek nedir nasıl çalışır onları bir öğren. Google'ı kullanabilirsin. Spesifik bir kaynak bildiğim yok şuan. Sonra stack ve heap'i araştır.

Dediğim gibi amaç oyunsa önce bellek nedir nasıl çalışır onları bir öğren. Google'ı kullanabilirsin. Spesifik bir kaynak bildiğim yok şu an. Sonra stack ve Heap'i araştır.

Sağ olun hocam. Hala hangi alanda yoğunlaşacağıma karar verebilmiş değilim. Oyun geliştirme öğrenmesi zor olduğu için, web developing de HTML ve CSS zor olduğu için gözümü korkutuyor açıkçası.

Webde framework öğrenirsen o kadar zor değil. Hatta aşırı basitleştiriyor bu frameworkler mevzuyu. Tailwind, Bootstrap, shadcn/ui... Özellikle sonuncu yeni ve baya özelleştirilebilir bir ortam sunuyor sana. Dökümantasyonu da iyi. Bir çok örnekle de desteklemişler dökümantasyonu.

Tailwind CSS, CSS bilmeyi çok gerektirmeden tasarım yapmayı sağlıyor.
shadcn/ui bir çeşit ui geliştirme eleman listesi. Kopyala yapıştır yaparak falan kullanıyorsun. Framework olarak react'a ihtiyaç duyuyor. Detaylı dökümantasyon bu sayfada yer alıyor;

Son düzenleme:

Hocam bu yazılımdaki terimlerin anlamlarını ve ne işe yaradıklarını nasıl öğreneceğim? Yani Kütüphane, Framework, Bootstrap bunlar ne demek ve ne işe yarar? Ve ben kod yazarken sadece IDE'yi açıp kodları yazıyorum terminalde istediğim sonucu görünce olmuş deyip kapatıyorum yaptığım doğru mu?

Araştırıp. Bu yazdığım bütün terimlerin karşılığı internette var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…