Python "if" ifadesi çalışmıyor

Teşekkür ederim. Kullanacağım yerler mutlaka olacaktır fakat burada yapmaya çalıştığım şey unix timestamp kodu oluşturmaktı. Bunun için ay değerinin ingilizce kısaltma şeklinde olması gerekiyormuş. Ben de girdileri türkçe yazıp timestamp oluşturmaya uygun olması amacıyla ingilizce kısaltma haline çevirmeye çalıştım. Yani bütün girdiler farklı ve diğer girdilerle etkileşim yok. Tekrar teşekkür ederim. Mutlaka başka projelerimde kullanacağım. İyi forumlar!

Alt alta 12 if i dizdi, 1. if true dondu, diger 11 tanesini yine kontrol eder. Bu da bosa islem demektir, 1. if true ise diger 11 tanesine bakmamasi gerekiyor. Best practice budur, calissin yeter mantigini lutfen birakin onemli olan calismasi degil en iyi sekilde calismasidir. En sondaki else in sebebide olur da bir hata olur da hiçbir if/elife girmezse oraya bir mesaj yazar onu basar.

Nedenini söylemeden sıralı if komutlarını bu şekilde kullanma dediğiniz için açıkladım. If ile elif kullanımı arasında hız farkı olacağı doğrudur ancak bu farklardan bahsederken nanosaniye seviyesinde farklardan bahsediyoruz. En iyi uygulama konusunda diyeceğim bir şey yok, bende gerekmese bile else if kullanmayı seçiyorum çünkü. En sonda else kullanılmasınada bir sözüm yok.

böyle de yapabilirsin.
Python:
months = { "ocak":"january", "şubat":"february", "mart":"march" }
print( months["ocak"])

Bunu açıklamaya gerke bile duymadım çünkü gayet basit bir olay, sebebini tahmin edemese bile bu şekilde kullanmaya alışsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…