Python ile 2D oyun geliştirilir mi?

Görkem Çoban

Kilopat
Katılım
20 Ocak 2016
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yıllardır hayalimdir oyun geliştirmek elimden geldiğince çalıştım ama düzgün kaynak elde edemediğim için yapamadım. Code.org'taki birkaç şeyi yaptım. Şu anda da Udemy'de Python ile ilgili kursu satın aldım. Şimdi merak ettiğim şey şu, Python ile 2D oyun geliştirebilir miyim? SpeedRunners tarzı oyunlar yapmak için hangi dili bilmem gerekli? 3D oyunlara geçmek için hangi dili bilmem gerekli?
 
Bildiğim kadarıyla Python ile PyGame modülünü kullanarak 2 boyutlu oyunlar yaratabilirsiniz. 3D yapılıp yapılamadığını bilmiyorum. Ancak ben şu anda 3D oyun tasarımı için Unity motorunu kullanıyorum. Size de tavsiye edebilirim. Başlangıç için kullanımı ve öğrenmesi kolay bir motordur. Dil olarak da C# ve Java destekliyor.
 
Phyton ile hem 2D hem de 3D oyunlar geliştirebilirsin. Örneğin Metin 2 baştan aşağıya kadar Phyton ile yazılmıştır. 3D Render motoru ise Granny3D adındaki bir motor.

Eğer Phyton ile oyun yazmaya merak saldıysan Local bazlı bir Metin 2 PvP sunucusu kur ve Pack dosyaları üzerinden neyin nasıl çalıştığı hakkında inceleme ve araştırma yap. Ardından da kafanda farklı modüller düşünerek onların Quest dosyalarını yazmayı dene ve çalıştırıp test et. Baktın hoşuna gidiyor, ana amacın üzerinde çalışmaya başla. :)
 
@Taha Özkorucuklu Arkadaşımızın dediği "PyGame" kütüphanesini öneririm. Ayrıca bir çok özellikleri mevcuttur ve internette eğitimleri ve kodlar konusunda bir çok kaynak vardır. 3D desteğinin olduğunu şimdiden belirteyim. (y)

Downloads
Yukarıdaki bağlantıdan yükleyerek başlayabilirsiniz ve "Python" sürümünüze göre kütüphane sürümünü seçmeniz gerekmektedir.
 
3D ve 2D yapılır. İlla 2D yapcak isen godot Engine kullan. Kullandığı diller arasında "gdscript" var.
Gdscript python benzeri ve aşırı kolay bir karma dildir.
 
Ben de 2D piksel bir oyun yapmak istiyorum, oradaki PyGames'in verdikleri dışında kendi tasarımlarımızı yapabiliyor muyuz?
 

Geri
Yukarı