Python ile antivirüs programı yazmak mümkün mü?

Sadece (BTK Akademi'ye göre) 4 konu eksiğim var sondan onun dışında her şeyi biliyorum. Antivirus yazılımı yazmak istiyordum merak ettim. Yapılabilir mi? Yapılırsa nasıl (öğretici bir kaynak vb), yanılmıyorsa neyle yapılabilir?
Tek başına yapmak pek mümkün gözükmüyor. BTK Akademi belli bir seviyeye kadar.

Python ile sadece imza (signature) tabanlı scanner'lar yazabilirsin. Gerçek zamanlı koruma için C/C++ ile özellikle winapi ile içli dışlı olman gerekiyor. Python'un yavaşlığı ve direkt bir C api'si olmamasından dolayı sık call edilen bir ntdll fonksiyonunu hook'ladığın an bütün sistem çöker.

Ayrıca gerçek antivirüsler kendi kernel sürücülerini kullanır. Python ile bu tür bir driver yazmak da mümkün değil.

Tabii ki tek başıma öyle çok bir şey beklemiyorum ve BTK akademide bu eğitimin olmasını da beklemiyorum da, yani kaynak vb yok mu hocam merak ettim.
Antivirüs değil de signature ile sil komudu yapabilirsin. Antivirüs bir tık daha geniş kapsamlı açık kaynak kodlu bir antivirus bulup onun üzerine ekleme yapmanı öneririm (ClamAV gibi) ve C++ gibi diller de gerekiyor antivirüs yapmak için.

Örneğin antivirüslerde signatureler var ve tespit ettiğinde siliyor aynı onun gibi bir şey yapabilirsin diye düşünüyorum python ile.

Tabii ki tek başıma öyle çok bir şey beklemiyorum ve BTK akademide bu eğitimin olmasını da beklemiyorum da, yani kaynak vb yok mu hocam merak ettim.
Türkçe kaynak sınırlı. En kötüsü çeviri ile bir şeyler yapmak. İngilizcen varsa güzel olur. Ama yapabileceğin en iyi çare çeviridir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı