Python`a yeni başladım. Sadece 4 işlem ve hesap makinesi yapabiliyorum (uygulama olan hesap makinesi değil). Neler yapabilirim basit bir şekilde? Çok fazla şey bilmiyorum.
Python`a yeni başladım. Sadece 4 işlem ve hesap makinesi yapabiliyorum (uygulama olan hesap makinesi değil). Neler yapabilirim basit bir şekilde? Çok fazla şey bilmiyorum.
Kelime tahmini oyunu: Kullanıcıya bir kelime verilir ve kullanıcının bu kelimeyi tahmin etmesi istenir. Kullanıcının yanıtlarına göre bir ipucu verilir.
Şifreleme programı: Kullanıcının girdiği metinleri şifrelemek ve şifreli metinleri çözmek için bir program yazabilirsiniz. Örneğin, Caesar şifrelemesi veya Vigenere şifrelemesi gibi basit şifreleme yöntemlerini uygulayabilirsiniz.
Hava durumu uygulaması: Hava durumu API'lerini kullanarak, kullanıcının konumuna göre güncel hava durumunu gösteren bir program yazabilirsiniz.
Yapay zeka sohbet botu: Kullanıcıyla sohbet edebilen ve cevaplar verebilen bir yapay zeka sohbet botu oluşturabilirsiniz. Örneğin, ChatterBot kütüphanesi kullanabilirsiniz.
Sudoku çözücü: Kullanıcının girdiği bir Sudoku bulmacasını çözen bir program yazabilirsiniz. Örneğin, backtracking algoritmasını kullanabilirsiniz.
Kütüphane otomasyonu: Kütüphane kitaplarını ve ödünç alma işlemlerini kaydeden bir program yazabilirsiniz. Örneğin, sqlite3 veritabanı modülünü kullanabilirsiniz.
Web scraper: Belirli bir web sitesinden veri çeken bir program yazabilirsiniz. Örneğin, BeautifulSoup kütüphanesi kullanarak bir haber sitesinden başlıkları toplayabilirsiniz.