Python ile kütüphaneleri zararlı kodlara karşı tarayan antivirüs yapmak

362045

Hectopat
Python içerisindeki ve pip ile indirilen kütüphaneleri içlerine import edilen diğer kütüphaneler, dosyaları ve bunların içindeki kodları tarayarak zararlı olabilecek kodları bir Python scripti vesilesiyle tespit edebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaparsın. İndirilen kütüphanedeki tüm import edilen kütüphaneleri çekersin, onlar içindeki kütüphaneleri de çekip kütüphane ağacı oluşturursun. Daha sonra elindeki tüm kütüphane dosyalarını tara.

Low lvl dil kullanmadan yapamazsin, basit taramalar yaparsin MD5 gibi, o da univ. Ogrencisi odevi tadinda olur.

Aklımdaki şey aslında sırasıyla bütün satırları, içerisindeki tehlikeli olabilecek kodlar listesi ile karşılaştıracak bir script yazmak. Ama script MD5 gibi hashler ile daha da hızlanabilir.

Yapmak istediğin iş için antivirus yazmana gerek yok. VirusTotal API´sini kullanabilirsin.

O API yi biliyorum. Ancak ben kendi geliştirebileceğim araç benzeri (Malwarebytes gibi) bir şeyi baştan kendim kodlamak istiyorum. Aklımda dosyaları farklı şekilde tarayan algoritmalar falan var. Bunları teker teker deneyerek en iyi çalışanını bulmaya çalışmak gibi şeyler de var aklımda. Aslında gayet güzel olur.
Ayrıca Python kütüphanelerini satır satır taramak antivirüslerin genel çalışma mantığına göre daha mantıklı geliyor.

O API yi biliyorum. Ancak ben kendi geliştirebileceğim araç benzeri (Malwarebytes gibi) bir şeyi baştan kendim kodlamak istiyorum. Aklımda dosyaları farklı şekilde tarayan algoritmalar falan var. Bunları teker teker deneyerek en iyi çalışanını bulmaya çalışmak gibi şeyler de var aklımda. Aslında gayet güzel olur.
Ayrıca Python kütüphanelerini satır satır taramak antivirüslerin genel çalışma mantığına göre daha mantıklı geliyor.
Kendin basit bir antivirüs yazabilirsin ancak deneysel, yani basit bir şey olur ve sadece kendini tatmin etmiş olursun. Eğer amaç buysa sorun yok.

Malwarebytes gibi bir program ortaya çıkarmaksa amacın bu büyüklükteki bir yazılımı kendin tek başına yazamazsın. Dışarıdan bakınca sade ve basitmiş gibi görünen bu gibi programların arkasında onu geliştiren büyük bir ekip vardır. Hatta sadece programcılar da değil, logoları, iconları, butonları tasarlayan kişiler de var ayrıca.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı