Python ile yapılacak uygulama önerisi

C4NS

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Kodlamaya yeni başladım sayılır, 3 4 ay oldu. Ve kendim bir program yapmak istiyorum. Sizin tavsiyeniz nedir?

Gün içinde kendi işini kolaylaştıracak bir şeyler yapabilirsin. Ben discord botu falan yazmıştım kendime. Boş boş otururken bir anda aa şunu yapsam ne güzel olur deyip yaptığım 10 15 farklı proje var.

requests, beautifulSoup, lxml, pandas paketleri ile veri çekiyorum. 5 gün önce python yazmaya başladım. ChatGPT baya yardımcı oldu. Projemiz var mecbur, yardım alacaz :). Çünkü asıl amaç veriyi çekmek değil, rapidminer, orange gibi programlarla model oluşturmak. Şimdilik şampiyonlar liginin bu sene hariç son 6 sezonun tüm maçlarının verilerini çekip model yapacaz. Bitti sayılır.

Arkadaşlar selam. Kodlamaya yeni başladım sayılır, 3-4 ay oldu. Ve kendim bir program yapmak istiyorum. Sizin tavsiyeniz nedir?
Küçük ve gerçek hayatta işlevi olan bir program önerisi olarak şunu verebilirim: One Piece mangasını bölüm bölüm, sayfa sayfa kendi bilgisayarınıza indiren bir program.

Evet, fazla spesifik olmuş olabilir çünkü geçenlerde tam olarak bunu yapmıştım :D Eğlenceliydi. One Piece mangasına şuradan ulaşabilirsiniz.

Kodu yazarken şu bilgilere sahip olmak gerekiyor:
  • Sitede sayfaların (yani resimlerin) bağlantıları nasıl bir formatta? Çünkü bu formatı kodun içinde kullanarak otomatize edilmiş bir şekilde gezmek gerekiyor sayfaları (döngü kullanarak).
    Örnek bir bağlantı göstereyim: https://cdn.readonepiece.com/file/mangap/2/10001000/12.jpeg.
    • Bağlantının nereleri değişiyor, nereleri değişmiyor?
    • Bağlantıda bölüm numarası nerede?
    • Bağlantıda sayfa numarası nerede?
  • Python'da bir One Piece sayfasını nasıl indireceğim?
    • Chrome'da (ya da herhangi bir web tarayıcısında) resme sağ tıklayıp "Resmi yeni sekmede aç" deyince direkt açılıyor. Python'da bu böyle işlemiyor :)
    • Bunun için ilgili sayfanın bağlantısına HTTP GET isteği atmak gerekiyor. Peki istek attığımızda gelen veri bir "resim" mi oluyor?
      • Oluyor olmasına da pek beklediğimiz türden değil :D
    • Peki gelen veriyi nasıl resme dönüştürmek gerekiyor?
    • Python'da bu görevleri yerine getirebilen hazır fonksiyonlar var mı?
  • Elde ettiğim One Piece sayfasını bilgisayarımda nasıl depolayacağım?
    • Python'da bunun için hazır fonksiyonlar var mı?
    • Sayfanın bölüm ve sayfa numaraları var. Bunları kullanıp bir şeyler yapmak gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı