Python ile yazılan kod Java'da nasıl kullanılır?

nuTeLla098

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP VİCTUS 15 // RTX3050 // Ryzen 5 5600H // 16 GB DDR4 RAM // 512GB M2 SSD // Sony WH-CH520 //
Merhaba, Python ile yazdığım OpenCV kodunu Java'da nasıl çalıştırırım? Örneğin Python'da kamerayı açan bir kod ve Java'da da butona bastığımızda Python kodunu çalıştırıp kameranın açılmasını sağlayan bir kod. Bu örneği kodlarla açıklayabilir misiniz?

Butona bastığında terminal yada CMD işlemi yaptırarak yapılabilir.
Yani butona bastığın zaman "pyhton3 camera.py" gibi bir komutu çalıştırabilirsin.

Yani bir process oluşturacak ve "python3 camera.py" çalıştıracak.

Java şart değil C# Formlar ile de olabilir bu.

Basit bir haberleşme sistemi kurabilirsin. Server Client haberleşmesi ile localden birisiyle portu dinlersin diğeri ile mesajı iletirsin. Gelen mesaja göre kamera açar vs.

Amaç tek bir işlemden ibaretse yukarıdaki arkadaşın dediği daha mantıklı.

Burada platform önemli. Sen hangi platform da çalıştırmak istiyorsun?

Diyelim ki Windows olsun;
Python kodunu exe haline getir. Sonra istediğin gibi tetiklet. Yukarıdaki arkadaşın dediği komut her bilgisayar da çalışmaz. Çünkü Python yüklü olmayabilir. Bunun yerine exe yapılır ve Python yüklü olmasına gerek kalmaz.

Eğer android platformu ise; bu dediğin yapılmıyor. Opencv Java sdk kullanman lazım. Veya C++ ile yazacaksın.
Android camera bileşeni Java tarafında ayarlarsın zor olmaz. Gerçi opencv içinde de android camera mevcut. Ama eski ve pek tercih edilmiyor diye biliyorum. Neyse cameradan okuduğun frame değerini cv::Mat türüne dönüştürürsün sonra istediğin gibi kullan.
Android tarafında Python kullanılıyor da olabilir. Orasından emim değilim. Ben crossplatform olsun ve performans için C++ tercih etmiştim.

Kodu kullanmaktan ne kastettigine gore degisir.
- Iki program haberlesecek mi?
- JVM calismayi durdurdugunda python scripti de duracak mi? ( Daemon )
- Iki programin da calisma oncelikleri ayni mi olacak, ayni domain uzerinde mi calisacak ?
vs vs

En basiti yeni bir daemon thread ile python scriptini run etmek.

Kodu kullanmaktan ne kastettigine gore degisir.
- Iki program haberlesecek mi?
- JVM calismayi durdurdugunda python scripti de duracak mi? ( Daemon )
- Iki programin da calisma oncelikleri ayni mi olacak, ayni domain uzerinde mi calisacak ?
vs vs

En basiti yeni bir daemon thread ile python scriptini run etmek.
Python ile çok işlemli bir proje yaptım. Bu işlemlerin kullanılması için de speech_recognitiondan faydalandım. Proje 8 adet .py dosyasından oluşuyor. Planım bunu mobil uygulama haline getirmek ve ekranın ortasındaki butona basıldığında main fonksiyonunu çağırmak. Main fonksiyonundan da kısaca bahsedersem ses algılıyor ve komuta göre kamerayı çalıştırıyor. Mobil uygulama haline getirmem için Java olmasına gerek yok fakat Android geliştireceğim yani Swift vb. işime pek yaramaz. Yardımcı olursanız sevinirim.

Python kodunu exe haline getir. Sonra istediğin gibi tetiklet. Yukarıdaki arkadaşın dediği komut her bilgisayar da çalışmaz. Çünkü Python yüklü olmayabilir. Bunun yerine exe yapılır ve Python yüklü olmasına gerek kalmaz.

Eğer android platformu ise; bu dediğin yapılmıyor. Opencv Java sdk kullanman lazım. Veya C++ ile yazacaksın.
Android camera bileşeni Java tarafında ayarlarsın zor olmaz. Gerçi opencv içinde de android camera mevcut. Ama eski ve pek tercih edilmiyor diye biliyorum. Neyse cameradan okuduğun frame değerini cv::Mat türüne dönüştürürsün sonra istediğin gibi kullan.
Android tarafında Python kullanılıyor da olabilir. Orasından emim değilim. Ben crossplatform olsun ve performans için C++ tercih etmiştim.

Peki Flask kullanarak Python kodunu Web'e taşıyıp mobil uygulama ile arasında bağlantı kurup bunu yapmam mümkün müdür? OpenCV ve SpeechRecognition kütüphanelerini daha önce flask ile kullanmadığımdan bu konuya pek hakim değilim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı