Çözüldü Python json çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Pythonya
Arkadaşlar selam bugün json ile ilgili çalışma yapıyordum ama bir baktım hata veriyor. Hatayı taaa en başta veriyor, anlayamadım. Yani .json uzantılı dosya da kurdum, sıkıntı galiba uygulama .json uzantılı dosyadan veri çekemiyor.
Baştaki hata verdiği yer(kalan yerleri sildim):
[CODE lang="python" title="Kod"]import json

with open("person.json","r") as dosya:
veriler = json.load(dosya)
print(veriler)[/CODE]
.json uzantılı yerde yazan(dosya adı: "person.json" yani yazdığım ile aynı):
[CODE lang="json" title="person.json"]{"isim":"xKisisi","dil":["Python","C Sharp" , "Ruby", "JAVA"],"yas":"18"}[/CODE]
Not: Kullandığım editör Visual Code Studio, PyCharmla da denedim orada da böyle error veriyor.
Error:
[CODE lang="rich" title="Error"]Traceback (most recent call last):
File "C:\PycharmProjects\JSON\main.py", line 3, in <module>
result = json.loads(person_string)
File "C:\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\json\__init__.py", line 346, in loads
return _default_decoder.decode(s)
File "C:\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\json\decoder.py", line 337, in decode
obj, end = self.raw_decode(s, idx=_w(s, 0).end())
File "C:\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\json\decoder.py", line 353, in raw_decode
obj, end = self.scan_once(s, idx)
json.decoder.JSONDecodeError: Unterminated string starting at: line 1 column 36 (char 35)
[/CODE]
İnşallah yine çok kolay bir şeyi kaçırıyorumdur 😁 .
Yardımlarını bekliyorum👍.

Çözüm
Bende ilk attığınız hali çalışıyor hocam. Pycharm üzerinde python 3.7.9 kullanıyorum.
Hocam işte garip olan o. Ben Python versiyon 3.9.1 kullanıyorum.
Bu şekilde dener misin?

Python:
import json

icerik = dosya.read()
    veriler = json.load(icerik)
    print(veriler)
Bende ilk attığınız hali çalışıyor hocam. Pycharm üzerinde python 3.7.9 kullanıyorum.
Ah arkadaşlar gerek kalmadı, garip bir şekilde yaptım.

Ben değil de VSC'ye dosyayı oluşturttum, "x" ile ve ".JSON" yazarak yani büyük harfle. Sonra oradan açtım, garip şekilde oldu. Ama baktığım her yerde kendileri oluşturuyorlardı dosyayı.

Ekleme: Büyük harfle ".JSON" yazmak önemli değilmiş. Başta "x" komutu ile oluşturtsanız yeter.
Bu şekilde dener misin?

Python:
import json

icerik = dosya.read()
    print(veriler)
Hocam şimdi kapattım sabah deneyip bildiririm sonucu.
Eğer oluyorsa çok saçma olacak internette baktığım hiçbir yerde dosya.read() yazılmamış. Nedense hep beni buluyor.(Yanlış anlamayın yazdığınız saçma anlamında demedim galiba benim sistemde bir sıkıntı var veya şans).

Arkadaşlar selam bugün json ile ilgili çalışma yapıyordum ama bir baktım hata veriyor. Hatayı taaa en başta veriyor, anlayamadım. Yani .json uzantılı dosya da kurdum, sıkıntı galiba uygulama .json uzantılı dosyadan veri çekemiyor.
Baştaki hata verdiği yer(kalan yerleri sildim):
[CODE lang="python" title="Kod"]import json

veriler = json.load(dosya)
print(veriler)[/CODE]
.json uzantılı yerde yazan(dosya adı: "person.json" yani yazdığım ile aynı):
[CODE lang="json" title="person.json"]{"isim":"xKisisi","dil":["Python","C Sharp" , "Ruby", "JAVA"],"yas":"18"}[/CODE]
Not: Kullandığım editör Visual Code Studio, PyCharmla da denedim orada da böyle error veriyor.
Error:
[CODE lang="rich" title="Error"]Traceback (most recent call last):
File "C:\PycharmProjects\JSON\main.py", line 3, in <module>
result = json.loads(person_string)
File "C:\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\json\__init__.py", line 346, in loads
return _default_decoder.decode(s)
File "C:\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\json\decoder.py", line 337, in decode
obj, end = self.raw_decode(s, idx=_w(s, 0).end())
File "C:\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\json\decoder.py", line 353, in raw_decode
obj, end = self.scan_once(s, idx)
json.decoder.JSONDecodeError: Unterminated string starting at: line 1 column 36 (char 35)
[/CODE]
İnşallah yine çok kolay bir şeyi kaçırıyorumdur 😁 .
Yardımlarını bekliyorum👍.

Hocam işte garip olan o. Ben Python versiyon 3.9.1 kullanıyorum.
Bu şekilde dener misin?

Python:
import json

icerik = dosya.read()
    print(veriler)
Ah arkadaşlar gerek kalmadı, garip bir şekilde yaptım.

Ben değil de VSC'ye dosyayı oluşturttum, "x" ile ve ".JSON" yazarak yani büyük harfle. Sonra oradan açtım, garip şekilde oldu. Ama baktığım her yerde kendileri oluşturuyorlardı dosyayı.

Ekleme: Büyük harfle ".JSON" yazmak önemli değilmiş. Başta "x" komutu ile oluşturtsanız yeter.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı