Python Kivyi APK'ya çevirirken hata veriyor

makalidap

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 gündür yaptığım bir kivy programını APK yapmaya çalışıyorum. Ama sürekli bir sorunla karşılaşıyorum ve daha önce Linux'u sadece yaptığım uygulamalar çalışıyor mu diye kullandığım için hatalara çok uzağım.
Hepsinin en sonunda karşılaştığım hata:

Kod:
# Command failed: ('/usr/bin/python3', '-m', 'pythonforandroid.toolchain', 'create', '--dist_name=myapp', '--bootstrap=sdl2', '--requirements=python3,kivy', '--arch=arm64-v8a', '--arch=armeabi-v7a', '--copy-libs', '--color=always', '--storage-dir=/home/makalidap/Desktop/ytd/.buildozer/android/platform/build-arm64-v8a_armeabi-v7a', '--ndk-api=21', '--ignore-setup-py', '--debug')

Önce Google colabda yapmaya çalıştım tüm kodları girdim bu hatayla karşılaştım. İnternetteki birkaç çözümü yapmayı denedim sıfırlayıp tekrar kurmak, cython sürümünü düşürmek vb. ama hiçbiri işe yaramadı. Daha sonra VMware üzerinden çalıştırdığım Debian üzerinden kurmaya çalıştım yine aynı hatayı aldım (bundan önce pip ile ilgili sorunlada karşılaştım ama onu çözmeyi başardım sanırım). Bu arada hemen platform değiştirmemin sebebi içimede sinmemesi colab kullanmanın. Yine aynı hatayı alınca hata çıkan kodu yani /usr/bin/python3 -m pythonforandroid.toolchain create --dist_name=myapp --bootstrap=sdl2 --requirements=python3,kivy --arch=arm64-v8a --arch=armeabi-v7a --copy-libs --color=always --storage-dir=/home/makalidap/Desktop/ytd/.buildozer/android/platform/build-arm64-v8a_armeabi-v7a --ndk-api=21 --ignore-setup-py --debug kendim CMD'ye yazdım. Pythonforandroid yüklü değil dedi bende pip install python-for-android yazarak indirdim. Bundan sonra kodu tekrar çalıştırdığımda Android SDK yok dedi. Bende Android Studio ile Android SDK'yı indirip pathe ekledim (dediğim gibi Linux'a alışık değilim export gibi bir komut kullandım sanırım pathe ekleme). Ve bu sefer şu şekilde bir hata verdi [ERROR]: Build failed: Could not find `android` or `sdkmanager` binaries in Android SDK. Buradan sonrasını çözemedim. Daha sonra GitHub Action'su denedim olmadı aynı hatayı verdi sonra Debian'ı silip Ubuntu kurdum hemen hemen aynı sorunları yaşayıp aynı sorunları çözdüm ama aynı yerde takıldım yine. Bu arada pathe eklediğim yerde Build-Tools, setup-Tools vb. dosyalar var bence doğru yeri pathe ekledim şu an ubuntudayım nasıl çözebilirim bu hatayı?

Dün gece bundan dolayı uyumadım başım ağrıyorken yazıyorum bunları çok kötü cümleler kurduysam, anlaşılmayan bir yer olduysa sormaktan çekinmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı