bay0rdek
Decapat
Daha fazla
Python:
from tkinter import *
def hiçbişi():
filewin = Toplevel(pencere)
Buton=Button(filewin, text="Hello")
Buton.pack()
pencere=Tk()
Menübarı= Menu(pencere)
Menübarı.add_cascade(label="File", menu= filemenu)
filemenu = Menu(Menübarı, tearoff=0)
filemenu.add_command(label="Yeni",command=hiçbişi)
filemenu.add_command(label="Aç",command=hiçbişi)
filemenu.add_separator()
filemenu.add_command(label="Kaydet",command=hiçbişi)
filemenu.add_command(label="Farklı Kaydet",command=hiçbişi)
filemenu.add_command(label="Çıkış", command=pencere.quit)
editmenu = Menu(Menübarı, tearoff=0)
editmenu.add_command(label=".", command=hiçbişi)
editmenu.add_separator()
editmenu.add_command(label="Kes", command=hiçbişi)
editmenu.add_command(label="Kopyala", command=hiçbişi)
editmenu.add_command(label="Yapıştır", command=hiçbişi)
editmenu.add_command(label="Sil", command=hiçbişi)
editmenu.add_command(label="Tümünü seç", command=hiçbişi)
Menübarı.add_cascade(label="Düzenle", menu=editmenu)
helpmenu = Menu(Menübarı, tearoff=0)
helpmenu.add_command(label="Help Index", command=hiçbişi)
helpmenu.add_command(label="Hakkında...", command=hiçbişi)
Menübarı.add_cascade(label="Yardım", menu=helpmenu)
pencere.config(menu=Menübarı)
pencere.mainloop()
Gece gece uykum var zaten "menübarı.add_cascade(label="file", menu= filemenu)" yazan yerde filemenu'nun altını çizdi.(sarı renk ile) 1 saattir ekrana bakıyorum. Yardım edin.
Python:from tkinter import * def hiçbişi(): filewin = Toplevel(pencere) Buton=Button(filewin, text="Hello") Buton.pack() pencere=Tk() Menübarı= Menu(pencere) Menübarı.add_cascade(label="File", menu= filemenu) filemenu = Menu(Menübarı, tearoff=0) filemenu.add_command(label="Yeni",command=hiçbişi) filemenu.add_command(label="Aç",command=hiçbişi) filemenu.add_separator() filemenu.add_command(label="Kaydet",command=hiçbişi) filemenu.add_command(label="Farklı Kaydet",command=hiçbişi) filemenu.add_command(label="Çıkış", command=pencere.quit) editmenu = Menu(Menübarı, tearoff=0) editmenu.add_command(label=".", command=hiçbişi) editmenu.add_separator() editmenu.add_command(label="Kes", command=hiçbişi) editmenu.add_command(label="Kopyala", command=hiçbişi) editmenu.add_command(label="Yapıştır", command=hiçbişi) editmenu.add_command(label="Sil", command=hiçbişi) editmenu.add_command(label="Tümünü seç", command=hiçbişi) Menübarı.add_cascade(label="Düzenle", menu=editmenu) helpmenu = Menu(Menübarı, tearoff=0) helpmenu.add_command(label="Help Index", command=hiçbişi) helpmenu.add_command(label="Hakkında...", command=hiçbişi) Menübarı.add_cascade(label="Yardım", menu=helpmenu) pencere.config(menu=Menübarı) pencere.mainloop()
Gece gece uykum var zaten "menübarı. Add_cascade(label="file", menu= filemenu)" yazan yerde Filemenu'nun altını çizdi.(sarı renk ile) 1 saattir ekrana bakıyorum. Yardım edin.
Sanırım anladım. Çözersem yazarım.