Python mail sorgulama kodu yanlış mı?

Kamikaze21

Hectopat
Daha fazla  
Patern eksik. $, + gibi ozel karakterler eksik. domain eksik. subdomain hic yok.
Zaten kapsayici bir email regexi yazmak kolay is degil. GPT den regex istesen o da eksik olacak buyuk ihtimalle ki email regexi internette tonla var.

5322'de legal olup da Gmail in kabul etmedigi karakterler de var. Biraz duruma gore degisir. Sen ne yapmak istiyorsun; kodun yapmak istedigini karisiliyor mu ona bakacaksin. Test yazabilirsin.

hocam python öğrenmeye çalışıyorumda chat cpt kodunuz yanlış diyip duruyo ona gıcık oldum bana yanlış bişey yok gibi geldi ondan foruma danışmak istedim bana örnek bir tane email regexi atabilirmisiniz

Email validasyonu gerçekten kompleks bir iş.

RFC822 ve RFC5322 gibi standartları kontrol edebilirsin. Ancak en azından kendim için bu standartlar fazla kompleks ve uyum sağlamanın getireceği faydalar benim için yeterli değil.

Email adreslerinde çok fazla edge-case var, bu yüzden regex ile validate etmeyi çok tercih etmiyorum.

Bence çoğu durumda kullanıcı input'unda email adresinin @ karakterini içerip içeremdiğini kontrol etmek yeterli.

Email adresinin gerçekten var olduğunu kontrol etmenin en iyi yolu, bu adrese bir email göndermek olduğuna inanıyorum.

Ek olarak, generative AI'ların kodunuzun yanlış olduğunu söylemesi kodunuzun gerçekten yanlış olduğunu kanıtlamaz. Günümüzde tüm modeller oldukça sık bir şekilde halüsinasyon görüyor.

Kodunun yanlış olduğunu kesinlikle bilmenin yolu, programı çalıştırdığında beklediğin çıktıyı alamaman, önceden planladığın testlerinin geçmemesi olabilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı