Python Negatif Sayılarda Büyük Olanı Bulma

Makaleler
1
Yer
Antalya
Yardımcı olur musunuz? Sadece negatif sayı girilmesi gerekiyor. Negatif girilmediğinde döngü olsun. Tekrar sayı girilmesi istesin.

20191012_202556.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
1570905007716.png

Şu şekilde bir örnek yaptım buradan anlayabilirsin. Anlayamazsan sor.
1570905262439.png

Elim boştu buyur kodun bu şekilde olacak.

Eki Görüntüle 447516
Şu şekilde bir örnek yaptım buradan anlayabilirsin. Anlayamazsan sor.
Eki Görüntüle 447521
Teşekkür ederim. Ama girilen n adet negatif sayıdan en büyüğünü bulan kodu yapmam gerek. Mesela -2 -5 -8 girilecek bunlardan en büyük olanı bulacak -2 yi yani.
Eki Görüntüle 447521
[/QUOTE]
Teşekkür ederim tam cevap yazarken attın :D

1570906318714.png

Pardon hocam tam olarak ne istediğinizi düşünmedim ben sadece sizin kodu alıp yapıştırdım sayıyı negatif olarak alıp. Sanırım istediğiniz şey bu

Eki Görüntüle 447551
Pardon hocam tam olarak ne istediğinizi düşünmedim ben sadece sizin kodu alıp yapıştırdım sayıyı negatif olarak alıp. Sanırım istediğiniz şey bu
Teşekkürler bu da olur. Fakat cevabı direk yazıyor bunda oraya sonuç olarak en büyük sayı = -2 gibi nasıl yapabiliriz?
1570911275708-1014322074.jpg

Teşekkürler bu da olur. Fakat cevabı direk yazıyor bunda oraya sonuç olarak en büyük sayı = -2 gibi nasıl yapabiliriz?Eki Görüntüle 447608
Hocam yanlış anlamanızı istemiyorum ama ezbere kod yazıyorsunuz gibi geliyor neyin neye yaradığını öğrenmeniz gerekiyor.
print("En büyük negatif sayı", max(liste))
yazarsanız istediğiniz olacaktır.

Hocam yanlış anlamanızı istemiyorum ama ezbere kod yazıyorsunuz gibi geliyor neyin neye yaradığını öğrenmeniz gerekiyor.
print("En büyük negatif sayı", max(liste))
yazarsanız istediğiniz olacaktır.
Yok bende aynısını yazdım ama ordaki
(,)işaretini koyamadığım için olmamış hatamı şimdi farkettim. Teşekkürler.

Hocam ya hocanız ödev verdi ya da py dilini öğrenmeye çalışıyorsunuz. Ben zamanında buradan birine yardım ettiğim için bu kod konularında çok tepki toplamıştım. Tavsiyem oturup biraz kendiniz deneme yanılma yöntemi ile yapıp bulmanız olacaktır. Hiç yoktan sağlam öğrenmiş olursunuz.

Hocam ya hocanız ödev verdi ya da py dilini öğrenmeye çalışıyorsunuz. Ben zamanında buradan birine yardım ettiğim için bu kod konularında çok tepki toplamıştım. Tavsiyem oturup biraz kendiniz deneme yanılma yöntemi ile yapıp bulmanız olacaktır. Hiç yoktan sağlam öğrenmiş olursunuz.
Sadece bu kodu yazmak için bugün saat 19.30 dan beri uğraşıyorum. İnternette baya bi araştırdım. Kaç kere kendim yazdım denedim sildim. Ama bundan sonra sizi dikkate alıp daha fazla deneyip sonuca kendim ulaşacağım. Teşekkürler herşey için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı