Python öğrenme sürecinde neler yapılmalı?

244756

Kilopat
Yazılıma dün başladım ve bu kodu bugün yazdım. İlerleme kaydettiğimi hissediyorum. Öğrenme sürecimde neler yapmalıyım? Yazdığım kod nasıl?
[CODE lang="python" title="Sayı Tutma Oyunu" highlight="33"]import random
class fg:
red='\033[31m'
green='\033[32m'
yellow='\033[93m'
blue='\033[34m'

while(True):
def sayi():
print(fg.blue)
a=int(input("İlk aralığı giriniz\n"))
b=int(input("Son aralığı giriniz\n"))
if a>b:
cpuNumber = (b,a)
cpuNumber = random.choice(range(b, a))
elif b>a:
cpuNumber = (a,b)
b = b + 1
cpuNumber = random.choice(range(a, b))
else:
print("Aralık eşit olamaz!\n")
return

yourNumber = int(input("Lütfen seçtiğiniz aralıktan bir sayı seçiniz.\n"))

if cpuNumber==yourNumber:
print(fg.yellow,"Tebrikler! Tuttuğun sayı:",fg.green,
yourNumber,fg.yellow, "Benim tuttuğum sayı",fg.green,cpuNumber,fg.yellow, "ile aynı.\nHadi Tekrar oynayalım!",fg.blue)

elif cpuNumber!=yourNumber:
print(fg.yellow,"Üzgünüm! Tuttuğun sayı ne yazık ki benimkiyle aynı değil.\n Sen",fg.red, yourNumber,fg.yellow,"sayısını tuttun. Ben",fg.green,cpuNumber,fg.yellow,"sayısını tutmuştum.\nHadi Tekrar oynayalım!",fg.blue)
sayi()[/CODE]

Son düzenleme:
Yeni başlayan birisi için gayet başarılı eline sağlık, başlangıç için çok problem olmasa da ileride sorun çıkarabilecek bir iki ufak tefek şeyler var sadece.

1) 10.satır'da while döngüsündeki fonksiyon tanımlamasını döngü dışına alabilirsin çünkü mevcut şekilde döngü her çalıştığında fonksiyonu tekrar tanımlıyor ki böyle bir şeye gerek yok.
2) Global Scope'da kod çalıştırma, ileride birden fazla dosya ile çalıştığında problem yaratacaktır. Dosyanın çağırılması ile çalışacak kodu("9.satırdan itibaren"), "__main__" ortamında tanımlayın;
3) print fonksiyonu kullanırken format kullanırsan daha düzenli gözükür;

Öğrenme sürecinde herhangi bir konuyu tam olarak kavradıktan sonra internetten örnek kodlarına ya da hackerrank gibi challange sunan sitelere bakabilirsin.

Yeni başlayan birisi için gayet başarılı eline sağlık, başlangıç için çok problem olmasa da ileride sorun çıkarabilecek bir iki ufak tefek şeyler var sadece.

1) 10.satır'da while döngüsündeki fonksiyon tanımlamasını döngü dışına alabilirsin çünkü mevcut şekilde döngü her çalıştığında fonksiyonu tekrar tanımlıyor ki böyle bir şeye gerek yok.
2) Global Scope'da kod çalıştırma, ileride birden fazla dosya ile çalıştığında problem yaratacaktır. Dosyanın çağırılması ile çalışacak kodu("9.satırdan itibaren"), "__main__" ortamında tanımlayın;
3) print fonksiyonu kullanırken format kullanırsan daha düzenli gözükür;

Öğrenme sürecinde herhangi bir konuyu tam olarak kavradıktan sonra internetten örnek kodlarına ya da hackerrank gibi challange sunan sitelere bakabilirsin.
Cevplariniz çok degerli teşekkür ederim. 2. dediğiniz kisimi tam olarak anlayamadim neden boyle bir şey gerekli?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı