Python öğrenmenin faydaları

Makaleler
4
Yer
Antalya
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben programlamanın mantığını az çok biliyorum Scratch'den. Kodlamayla ilgili en çok Unreal Engine ile oyun yapmak istiyorum, onun dışında tabii ki site falan da yapabilecek duruma gelmek istiyorum. Python öğrenmemin diğer yazılım dillerini öğrenmemde faydası olur mu? Yoksa direkt Unreal Engine'nin programlama dili olan C++'dan mı başlayayım?

Ben ilk baş da Python öğrenmeye başladım ancak pişmanım çünkü yapabileceğim bir şey yok (Aslında var ama ilgimi çeken bir şey yok). Bende tavsiyelerle başladım ve biraz ikerkedikçe aslında tavsiyenin felan hikaye olduğunu anladım. Aklım hep C/C++'da.

Oyun yapmak istiyorsunuz C++' dan başlayın gitsin.

Matematik ya da o tip bir şey öğrenirken basitten zora gidilmesi mantıklı olsa da programlamada bence tam tersi daha mantıklı. C++'ı adam akıllı bilirsen C#'ta bir şey görünce "Aaa, bu zaten bildiğim x şeyi ile aynı, sadece adı ve yazılışı değişik." dersin. Keza arkada dönen işleri de daha iyi bileceğin için ona uygun kod yazarsın. Bu yüzden C++ öğren bence.

Unreal Engine'de Scratch'in gelişmiş versiyonu gibi olan Blueprint diye bir kod bloğu sistemi var. Ona da bir göz atmanı tavsiye ederim, C++ kodu yazmadan oyun yapabilirsin.

C++'ı adam akıllı bilirsen C#'ta bir şey görünce "Aaa, bu zaten bildiğim x şeyi ile aynı, sadece adı ve yazılışı değişik." dersin. Keza arkada dönen işleri de daha iyi bileceğin için ona uygun kod yazarsın. Bu yüzden C++ öğren bence.
C#'ta Windows için grafik arayüzüne sahip uygulamalar çok basit bir şekilde yapıldığı için C# bana daha eğlenceli geliyor. Tercih meselesi, iki dilin de artıları ve eksileri var.

Arkadaşlar, ben programlamanın mantığını az çok biliyorum Scratch'den. Kodlamayla ilgili en çok Unreal Engine ile oyun yapmak istiyorum, onun dışında tabii ki site falan da yapabilecek duruma gelmek istiyorum. Python öğrenmemin diğer yazılım dillerini öğrenmemde faydası olur mu? Yoksa direkt Unreal Engine'nin programlama dili olan C++'dan mı başlayayım?

Site yapmanda profesyonel bir şekilde yardımcı olabilirim C++ bunları temem olarak gayet iyi biliyorum. Sizler yeter ki öğrenmek isteyin.

Site yapmanda profesyonel bir şekilde yardımcı olabilirim C++ bunları temem olarak gayet iyi biliyorum. Sizler yeter ki öğrenmek isteyin.
Site yapmak oyun yapmaktan daha karışık geldiğinden ilk oyun meselesini öğrenip o bilgiyle site yapmayı öğrenmeye başlamak istiyorum.

Python çok popüler sağlam bir dildir. Ancak oyun için tercih edilmesine gerek yok. Ben oyun alanında kendini geliştirmek isteyenlere Csharp - Unity ikilisini öneriyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı