AIroe
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen RX 580 - 8 gb
MSI Z390 A PRO
İntel i7 9. Nesil
16 GB Ram
1.5 TB HDD
500 GB SSD
- Meslek
- Öğrenci
sonuna kadar haklısınız hocam , bende kariyerimde gelişmek istiyorum , umarım sizde kariyerinizde gelişirsiniz kolay gelsin <3Atla deve degil aslinda, her yerde bunlari soyleyen en az bir insan bulunur.
Matematik -> Ingilizce -> Temel programlama ( dil onemli degil ) -> Veri yapilari ve algoritma ( dil agnostik ) -> Network/OS -> Calisacagin alana gore degisen roadmap.
Python'en iyi baslangictir, C# oneririm baslangicta bir numaradir, Flutter super oglum muthis gelecek var gibi soylemler amator isi zira yeni bir teknolojiye adapte olmak bu isin uzmani birisi icin hem cok kisadir hem de "en iyi" diye bir seyin olmadigini bilir. Muhendislik arti ~ eksi optimizasyonudur.
15 yasinda birisi icin ders calisip en iyi universiteye gitmek en dogrusu. Hevesini diri tutmak icin bos zamanlarinda bir seyler yapabilirsin ama bunlar seni kariyerinde one tasiyacak seyler olmaz.
Iyi bir universiteye giderek kazanabileklerin:
- Saglam ogrenci network'u yapmis olursun. X arkadasin CTO olur, Y arkadasin Silikon Vadisinde calisir.
- Akademisyen network'u yapmis olursun. X hocan tek email atarak seni Almanya'ya yuksek lisansa gonderebilir.
- Alaninda uzman hocadan dogru metodoloji ile egitim alirsin, sacma sapan Udemy videolarindan ya da kanalina hos geldiginiz ampul tiplerin videolarindan cok daha iyi ogrenirsiniz.
- Universite egitimi yogundur ancak bol bol bos vaktin olur. 2 ya da 3. sinifta profesyonel uygulama gelistirip sirketler kuran pek cok insan tanidim. Okul zaman kaybi diyen insanin garajinda hadron carpistirici olmasi gerekiyor bunu iddia edebilmesi icin.
- Bazi kurumsal firmalar kalifiye universite mezunu olmayan is basvurularini dikkate bile almazlar.
Evde oturup anatomi kitabi okuyarak ya da Latince ogrenerek doktor olamazsin. Bu is formal egitim ve disiplin isidir.