import os
os.system("diskpart")
os.system("list disk")
diskNum = input("Enter the number of the disc on which you will burn the ISO. \n"
"Note: If you enter it incorrectly, everything may be deleted!!!: ")
os.system(f"select disk {diskNum}")
"os.system("diskpart")" kısmından sonra diskpart için yeni pencerede CMD açılıyor. Ondan sonraki os.system() komutları çalışmıyor. Sebebi nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
import os
os.system("diskpart")
os.system("list disk")
diskNum = input("Enter the number of the disc on which you will burn the ISO. \n"
"Note: If you enter it incorrectly, everything may be deleted!!!: ")
os.system(f"select disk {diskNum}")
"os.system("diskpart")" kısmından sonra diskpart için yeni pencerede CMD açılıyor. Ondan sonraki os.system() komutları çalışmıyor. Sebebi nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba eski dostum, n g neer ben Cunku DISKPART programi calismaya devam ediyor. Ayrica list disk onda calismayacak. Argumanlarla halledersin belki komut calistirma kismini, CMD bilgine dayaniyor tamamen. Yani diskpart blokluyor zaten senkronize oldugu icin.
Python ile bir geliştirme yapmadım daha önce ama muhtemelen açılan pencerenin kapanmasını bekliyor. Kapatınca devam ediyor mu? Thread tabanlı bir çalışma yok ise o pencerenin kapanmasını bekliyor gibi anladım.
Python ile bir geliştirme yapmadım daha önce ama muhtemelen açılan pencerenin kapanmasını bekliyor. Kapatınca devam ediyor mu? Thread tabanlı bir çalışma yok ise o pencerenin kapanmasını bekliyor gibi anladım.
I am looking to create a diskpart script for Windows using Python. I need to run diskpart and then issues additional commands after the program is executed the series of inputs are below. I will
stackoverflow.com
Buna da bakabilirsin, ilk cevapta goruyorsun bir script yapmis, oradaki scripte diskpart yaz kodu da alttaki gibi yap. Kodu maalesef Windows makina olmadigi icin test edemeyecegim ama dedigim gibi uyarlarsan olabilir.
Baslangic icin:
Kod:
@echo off
diskpart
Yaz bir bat dosyasi olusturup.
Dosya adinin test.bat oldugunu varsayiyorum.
Python:
from subprocess import Popen, PIPE
p = Popen(["test.bat"], stdin=PIPE)
print("Diskpart testi")
res1 = p.stdin.write("select disk 0\n")
I am looking to create a diskpart script for Windows using Python. I need to run diskpart and then issues additional commands after the program is executed the series of inputs are below. I will
stackoverflow.com
Buna da bakabilirsin, ilk cevapta goruyorsun bir script yapmis, oradaki scripte diskpart yaz kodu da alttaki gibi yap. Kodu maalesef Windows makine olmadigi icin test edemeyecegim ama dedigim gibi uyarlarsan olabilir.
Baslangic icin:
Kod:
@echo off.
diskpart
Yaz bir BAT dosyasi olusturup.
Dosya adinin test.bat oldugunu varsayiyorum.
Python:
from subprocess import Popen, PIPE.
p = Popen(["test.bat"], stdin=PIPE)
print("Diskpart testi")
res1 = p.stdin.write("select disk 0\n")