Python renkli yazılar akıllı tahtada gözükmüyor

404353

Decapat
Makaleler
2
Pythonda hesap makinesi yaptım. Yaparken colorama kütüphanesinden yararlandım bu kütüphane istediğim yazıları mavi, kırmızı gibi renklere boyamaya yarıyor. Bunları pyinstaller komutu ile programa döktüm ve flasha atıp akıllı tahtaya flash ile aktardım. Akıllı tahtada çalışması için pyinstaller komutunun oluşturduğu dosyadan programı açınca colorama kütüphanesini sanki kullanmamışım gibi renksiz şekilde çıktı yazılar. Bunu nasıl düzeltirim? Yaptığım programı birilerine göstereceğim çünkü.

Hocam pyinstaller her zaman düzgün çalışmıyor. Çoğu zaman virüs diyor zaten. Programınızı Py dosyası olarak gösterseniz olur mu? Pyinstallerı kullanırken --onefile dediniz mi?

Tahtada da colorama olması lazım. requirements.txt ile yüklü olması gereken kütüphaneleri yönetebilirsiniz.

@the_bkp ?
Pyinstaller ile exe dosyasına çevirdikten sonra kütüphaneleri indirmeniz gerekmiyor yanlış bilgi.

Son düzenleme:
Pyinstaller ile çevirilince python shell yerine konsolda çalıştığı için görünmüyor olabilir. Onun yerine os.system kullanarak renk değiştirmeyi deneyebilirsiinz. os.system("color 02") gibi. Sorununuz çözüldüyse çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim 😊

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı