Çözüldü Python Selenium Click komutunu çalıştırmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ErrorCorrection

Hectopat
Daha fazla  
Python:
from sElEnium import wEbdrivEr
import timE
drivEr = wEbdrivEr.EdgE()
drivEr.gEt("https://www.instagram.com/")
timE.slEEp(7)
log_in = drivEr.find_ElEmEnt_by_xpath("//*[@id='mount_0_0_+h']/div/div/div/div[1]/div/div/div/div[1]/sEction/main/articlE/div[2]/div[2]/div/p/a/span")
log_in.click()
drivEr.closE()

Click EtmEdEn kapanıyor.

O xpath kısmı çözüldü, şu an verdiğiniz yoldaki elementi bulamadığını söylüyor. Yolun doğru olduğundan emin misiniz?

Hocam doğru olduğunu düşünüyorum. Instagram'ın log_in bölümüne gidip kayıt ol butonunun xpath ini atar msıınız belki ben yanlış yapmışımdır.

Şurdaki bölüm.

Peki neden illa xpath kullanmak istiyorsun? En güvenli hızlı yol olan ID class CSS varken?

Kod:
/html/body/div[2]/div/div/div/div[1]/div/div/div/div[1]/section/main/article/div[2]/div[2]/div/p/a/span
Kod:
//*[@id="mount_0_0_HA"]/div/div/div/div[1]/div/div/div/div[1]/section/main/article/div[2]/div[2]/div/p/a/span
Bunları deneyin xpath olarak.

Peki neden illa xpath kullanmak istiyorsun? En güvenli hızlı yol olan ID class CSS varken?
Hocamın dediği doğru, xpath yerine css selector kullanabilirsiniz.
Python:
from selenium.webdriver.common.by import By
from selenium import webdriver
import time

driver = webdriver.Edge()
driver.get("https://www.instagram.com/")
time.sleep(7)

log_in = driver.find_element(By.CSS_SELECTOR, "#mount_0_0_HA > div > div > div > div.x9f619.x1n2onr6.x1ja2u2z > div > div > div > div.x78zum5.xdt5ytf.x10cihs4.x1t2pt76.x1n2onr6.x1ja2u2z > section > main > article > div._ab1y > div:nth-child(2) > div > p > a > span")
log_in.click()
time.sleep(5)

driver.close()

Chropath, selectorshub eklentileri var eğer locators(konumlandırıcılar) bulmakta zorlanıyorsan.

Driver. Find_element_by_link_text("Kaydol") Python da böyle yazılıyor herhalde.

Linktext en kolay tıklatma yöntemi olduğu için burada tercih ettim.

Sonunda ya oldu. Çok teşekkürler.

Hocam size de 2X teşekkür ederim. Sonunda oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…