Python vs. Java

Java mantıklı ve daha güçlü katılıyorum ama ilk dil olarak Java zor olur mu acaba diye düşündüm sadece. C# üzerinde şuan öylesine gösteriliyor kursta. Object oriented üzerinde durukacakmış biraz. Java her türlü daha iyi diyorsunuz anladım.

Java için BTK akademi'ye bakabilirsin. Oradaki kurslar güzel ve ücretsiz. Devletimiz tarafından yapılmış.
Ben de şuanda oradan algoritma ve programlama temellerini alıyorum javanta başlamadan önce. İyi oluyıor. Dç. Doktor hoca iyi anlatıyor.

Yazılım öğrenmeye Python ile başlamak araba kullanmayı öğrenmeye otomatik vites araba ile başlamaya benziyor. Python'ın basitliği bir çok şeyi soyutlaştırmasından geliyor. Python'dan diğer yazılım dillerine geçtiğinde bu soyutlanan olgular somutlaşarak karşına çıkıyor. Tıpkı hayatında sadece otomatik vites araç kullanmış birisinin debriyaj pedalını görünce ne yapacağını bilememesi gibi.

Türkiye'de çok tutulur bir dil değil galiba. İş veren anlamında. Data mining yapan firmalar ya da yapay zeka geliştirme için çalışan firmalar varsa olabilir belki. Bankalar mesela alabilir işe.

İnsanın yazılım alanında yolunu bulması zor oluyor. 1 ay önce bir arkadaşımın yönlendirmesiyle JS ye başlamıştım ama frontend sevmiyordum. HTML ve CSS i hemen kavradım İngilizce öğretmeniyim çünkü ve çok yardımı oluyor İngilizce'nin. Daha sonra normal bir dil olsun dedim ama çok bilgim olmadan Python demiştim. Neyse ki henüz Python'a başlamadan temel algoritma ve programlama dersi alırken bu konuyu açtık da nihai olarak Java üzerinde karar kıldım. Yolun ortasına gelip dil değiştirmektense en başında bu değişikliklerin olması benim için iyi oldu.

Umarım çok fazla matematik gerektirmez çünkü matematiğim çok iyi değil.

Java biraz zorlayabilir ama C# üzerinde biraz aşina oldum terimlere neyse ki.

Yok Java dili zor değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…