Python vs. Java

Java neyi gereksiz import ediyor ki?
Sen C++'da ekrana yazı yazdıracağın zaman import iostream yapıyorsun.
Java'da bunu yapmana gerek yok süper bir dil diyorsun ya, çünkü java otomatik olarak core kütüphaneleri import etmiş oluyor programına.

Ben diyelim ki javada bir kod yazdım. Dedim ki 2+2'nin sonucunu bana dön, 4 diye return ediyor.
Java otomatik olarak String kütüphanesini import etti.
Ben programımda string işlemi yaptım mı? Yapmadım.
Gereksiz yere string kütüphanesi programa import edilmiş oldu.
 
Hocam backend'de çok iş bulunur mu java ile? Ya da TCDD bilet gibi mobil uygulama vs. geliştirmek için?

Java Python'a göre daha avantajlı deniyor bizim ülkede.
 
Aslında bunun syntax değil semantic farklılığı olarak değerlendirilmesi lazım diye düşünüyorum.
Hayır Syntax farklarını anlattım böyle bir şey düşünülmesi anlamsız olur, hem de çok.
Süper bir dil demedim. Her daim ilk 5'te ve genelde ilk 3'te dedim.

JRE içinde gerekli temel kütüphaneler mevcut. JVM'de çalıştırır. ihtiyaç dahilinde JRE içinde JVM kütüphaneleri import eder.
 
@GRBreakpoint tek dil üzerine kariyere bağlanmak yanlış. Evet Java kullanılıyor web geliştirmede C# da var.
 
Hocam backend'de çok iş bulunur mu java ile? Ya da TCDD bilet gibi mobil uygulama vs. geliştirmek için?

Java Python'a göre daha avantajlı deniyor bizim ülkede.
Bilemiyorum, uzun zamandır gözüme pek alaylı/junior Java geliştirici ilanı çarpmıyor. Çokça senior ilanı mevcut ama.

Python developer ilanı diye ayrı bir şey pek görmedim, ya data analizi vb. bir pozisyon vardır ve sizden zaten başka yeteneklerle beraber python bilmenizi zaten bekliyorlardır. Ya da backend developer arıyorlardır, c# java vs. bir dili çok iyi bilmeniz yanında python da bilirseniz işe alım sürecinde size artı puan kazandıracaktır diye bir not iliştirirler, basit şeyler için hızlıca scriptle falan halletmek için lazım olabiliyor python.

İlerisi için yorum yapamam tabi, siz kendinizi geliştirmeye devam edin, daha hızlı iş, para vs. için ise front ende yönelmeniz lazım ülkemizde.
 
Bunu genelleyemezsin, bin tane firma var yüzlercesi asp.net kullanır, yüzlercesi js frameworkleri vs. kullanır.
Fazla bilmediğimi söyledim sanki orada ve Linkedin'deki iş ilanlarına göre yorumladım.
 
Karar değiştirmeye gerek yok hocam. Java üzerinden gidebilirim daha sonra C# vs. ne olursa o zaman bakarım duruma göre. Java'yı hele bir güzelce halledeyim de hocam.

Java yine de her türlü iş görür diye düşünüyorum bakalım.
 
Hayır Syntax farklarını anlattım böyle bir şey düşünülmesi anlamsız olur, hem de çok.
"Syntax olarak o kadarda benzer değil. C++ String oluşturmak için bile import etmen gerekiyor."
demişsin. Yazdığın kodun içine import etmek etmemek meselesi syntax ile alakasız bir şeydir, semantice girer diye biliyorum, sen tahminimce semantic kelimesini yeni duydun, nedir ne değildir öğrenmek iyidir. yok konuya hakimsen bizimle paylaşabilirsin bilgini, belki ben yanlış hatırlıyorum ya da unuttum.

JRE içinde gerekli temel kütüphaneler mevcut. JVM'de çalıştırır. ihtiyaç dahilinde JRE içinde JVM kütüphaneleri import eder.
C++'daki import iostream olayının Java'da neden olmadığı hakkında bilgi vermeye çalışıyorum, anlamayıp da "Java neyi gereksiz import ediyor ki?" dediğinde, biraz daha açarak tekrar anlatmaya çalışıyorum, belki bir gün java muhabbeti dönerken ortaya atarım da bilgili görünürüm diye ezberlediğin "Java nasıl çalışır?" konusundan bir şeyler yazıyorsun. Halbuki bunu yapmak yerine acaba bu adam doğru mu söylüyor, dediği gibi bazı şeyler otomatik olarak yükleniyor olabilir mi? diye merak edip internette aratırsan bilgi edinebilirsin. O kadar örnek verdim anlaşılsın diye, 2+2 diye int işlemi yapıyorum ama JVM string kütüphanesini otomatikman yüklüyor diyorum hala ihtiyaç dahilinde import eder diyorsun.

Fazla bilmediğimi söyledim sanki orada ve Linkedin'deki iş ilanlarına göre yorumladım.
"Şimdi çok bilmemekle birlikte Web Programlama için özel firmalar genel olarak ASP.NET tercih ediyor. Yani NodeJS falan kullanmıyorlar galiba" demişsin. Fazla bilmediğini fark ettim, o yüzden genellemek (özel firmalar genel olarak x kullanıyorlar gibi) yanlış dedim ben de.

"TCDD kurumsal bir firma değil, devlet kurumu ya da bir miktarı özelleştirildiyse devlet iştiraklı kurum vs. denir." demiştim.
Gayet kurumsal bir firma.
Ben kurumsal firma statusunde değil, devlet kurumu statusünde diye biliyorum. Adamların internet adresi bile gov.tr uzantılı, sitesinde "Bu Ana Statü ile teşkil olunan TCDD; tüzel kişiliğe sahip, faaliyetlerinde özerk ve sorumluluğu sermayesiyle sınırlı bir iktisadi devlet teşekkülüdür." diye tanımlanmış. Resmi adı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi diye geçiyor. Genel müdürü falan cumhurbaşkanı tarafından atanıyor. Bu statudeki (neticede özerk diye geçiyor) devlet kurumları hala firma yani şirket olarak geçiyor olabilir, resmi mevzuat bilgime güvenmiyorum, doğrusunu bilen varsa buraya doğrusunu ekleyebilir.

Konuyu asıl amacından saptırmak istememiştim, daha da uzatmaya gerek yok, tartışmaya açık pek bir şey de yok zaten, bu konu başlığı misyonunu tamamladığına göre ben ayrılıyorum. Siz de böyle bir yere odaklanıp disiplinle devam edince illa ki bir yol açılır sonrası da kolayca gelir diye düşünüyorum, kolay gelsin, başarılar.


 
Belki bir gün java muhabbeti dönerken ortaya atarım da bilgili görünürüm diye ezberlediğin "Java nasıl çalışır?" konusundan bir şeyler yazıyorsun.
Öncekilileri es geçtim ama şu cümlenden bile ne amaçla yazdığın çok anlaşılıyor. Arkadaş yanlış yada gereksiz bilgi vermedim. Sen kendi kendine yükselmişin bir şeylere.

Konunun amacını saptıran da sensin. Senin bana karşı yükselmene döndü.

Hocam backend'de çok iş bulunur mu java ile? Ya da TCDD bilet gibi mobil uygulama vs. geliştirmek için?

Java Python'a göre daha avantajlı deniyor bizim ülkede.
Evet yapılır. Android Studio ile yapabilirsin bu işleri.

Android Studio hem Java hem Kotlin dilini destekliyor.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…