Python'da dışarıdan gelen değişkenin değerini kontrol ettirip işlem nasıl yaptırılır?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 8700G | Radeon 780M | 32 GB DDR5 | Kioxia Exceria Plus G3 |
Arkadaşlar bir siteden canlı hava durumu verileri çekiyorum ve bu scripte şöyle bir özellik eklemek istiyorum ancak bir türlü yapamadım. Hava ısınırken en yüksek limite ulaşınca mesela hava ısınıyor ve 40.5 derece oldu, 40.5'a gelince durdu ve düşmeye başladı işte tam düşmeye başladığı noktadan geriye doğru belli bir oranda azalırsa ekrana hava soğuyor yazdırsın, mesela 40.5 dereceye gelince durdu ve düşmeye başladı %10 altına inerse ekrana hava soğuyor yazsın, hava 30 derece ise %10 altına inip 27 olunca ekrana hava soğuyor yazdırsın. Bunu bir türlü yapamadım😭

Tavsiyem tam öğren ileri seviyeye kadar Python çaliştim bayağı şey öğrendim İngilizcem olmadiği için tıkandım aklı başinda Türkçe kaynak yok ☹️ ve karşilaştiğim sorunlarin cevabı da yok
Maalesef hocam yom, takıldığım yerde buraya konu açıyorum yardımcı oluyorlar sağolsun. Olmazsa yabancı kaynakları arıyorum mecburen.
Python'u ne seviyede biliyorsunuz? Ona göre bir çözüm önerelim.
Giriş orta arası bir seviye hocam ama ne seviye olursa olsun siz yazarsanız üzerinde çalışırım.

Giriş orta arası bir seviye hocam ama ne seviye olursa olsun siz yazarsanız üzerinde çalışırım.

O zaman fazla detaya girip kafanı karıştırmadan kısaca şöyle anlatayım eğer dışarıdan farklı kütüphaneleri yükleyip kullanmayı öğrendiysen yapacağın şey scipy kütüphanesindeki metodlar ile yapılabilir, peak değerinin sinyaline göre analiz edeceksin sadece.

O zaman fazla detaya girip kafanı karıştırmadan kısaca şöyle anlatayım eğer dışarıdan farklı kütüphaneleri yükleyip kullanmayı öğrendiysen yapacağın şey scipy kütüphanesindeki metodlar ile yapılabilir, peak değerinin sinyaline göre analiz edeceksin sadece.

Teşekkürler, karışık geldi biraz, daha basit bir örnek kod bloğu var mı acaba bununla ilgili?

Teşekkürler, karışık geldi biraz, daha basit bir örnek kod bloğu var mı acaba bununla ilgili?

Onun için sormuştum aslında 😆 Dışarıdan modül ile yapılan şeyler tam tecrübeli olmayan birisi için karışık durabiliyor. Basit olarak şöyle anlatayım o zaman, iki adet thread oluşturacaksın, ilk thread üzerinden belirli aralıklarla hava durumunu alacaksın ve bir array oluşturup cache mantığında çekilen sıcaklıkları burada tutacaksın. İkinci thread üzerinden ise bu array içindeki peak değerine ulaştığında dizideki yerine göre ardından gelen verileri analiz edip sıcaklık değiştiğinde yapmak istediğin işleme geçeceksin. Bundan sonrası matematik işlemleri ve kişisel düzenlemeler olduğu için sana kalmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı